Kılıçdaroğlu’nun tazminat talebine ret

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini öperken gösteren montajlı fotoğraf yayımladıkları gerekçesiyle yerel gazete yetkililerine açtığı dava reddedildi.

Kılıçdaroğlu’nun tazminat talebine ret

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elini öperken gösteren montajlı fotoğraf yayımladıkları gerekçesiyle yerel gazete yetkililerine açtığı tazminat davası reddedildi. 

Yargıtay’ın bozma kararı sonrasında İstanbul 7. Asiye Hukuk Mahkemesi’nde 4’üncüsü yapılan duruşmaya, davalılar yerel Yön gazetesi sahibi Osman Şahin ile gazetedeki dava konusu fotoğrafta imzası olan Aysel Oturak’ı temsilen avukatı Mehmet Kılıç katıldı. Davacı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı, mazeret bildirerek duruşmaya gelmedi.

Kılıçdaroğlu’nun avukatının celse arasında mahkemeye bir dilekçe sunarak yokluklarında davanın kabulüne karar verilmesini istediği tutanağa geçirildi. Söz alan davalıların avukatı Kılıç ise davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, davacı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açılan tazminat talepli davayı reddetti, CHP yönünden açılan dava hakkında ise Yargıtay bozma kapsamında olmadığı ve kesinleştiği gerekçesiyle karar vermeye yer olmadığına hükmetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X