‘Kılıçdaroğlu’nun yalanlarını düzeltmekten biz bıktık’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na atıfta bulunarak, “Zaten bu CHP’nin başına gelirken de yalan söyledi. Sayın Baykal’ı gitti ziyaret etti, gazeteciler ‘aday olacak mısınız?’ diye sordular, ‘olmayacağım’ dedi, hemen ertesi günü aday oldu. İnanın bunun

‘Kılıçdaroğlu’nun yalanlarını düzeltmekten biz bıktık’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren tırları durdurarak ihanet içine girenlerin olduğunu belirterek, “İşte o Paralel Yapı. Biz şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkarak bu hainlerine yakasına yapıştık, takip ettik, adalet önüne çıkmalarını sağladık” dedi.

Bu yardımlar için Türkmenlerin teşekkür ettiğini, “bizi yalnız bırakmadınız” dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “MHP’nin bir Suriye Türkmeni olan milletvekili bölgeye yapılan yardımlardan ötürü şahsım ve Başbakan’a teşekkür ediyor ama MHP’nin Genel Başkanı çıkmış, paralel örgütün bu ihaneti üzerinden bizi, daha doğrusu Türkiye’yi suçlamaya, karalamaya kalkıyor. Sorsanız milliyetçi ama söylediklerine bakıyorsunuz Esed’in milliyetçisi, Pensilvanya’nın milliyetçisi, Kandil’in milliyetçisi. Çünkü onlarla aynı çizgiye gelmiş, aynı şeyi söylüyorlar. Bir tek bu milletin milliyetçisi değil. Ey Bahçeli, sen bu milletin milliyetçisi olana kadar bu millet sana itibar etmeyecek, bunu bilesin.” şeklinde konuştu.

“Esed’in, Pensilvanya’nın, Kandil’in ağzıyla konuşuyor”

Anamuhalefetin başındaki kişinin de benzer şeyler söylediğine de değinen Erdoğan, “Neymiş, Türkmenlere gizli gizli yardım götürüyormuşuz, yardım gizli gizli gider miymiş? Anamuhalefetin genel başkanı da Esed’in, Pensilvanya’nın, Kandil’in ağzıyla konuşuyor. Hatırlarsanız, biz Türkmenlere yardım ederken bunlar onları katleden eli kanlı Esed ile hatıra fotoğrafı çektiriyordu. Ey Kılıçdaroğlu, bu ülkenin siyasetçisi olmayı, başkalarının değil bu ülkenin çıkarları için çalışmayı öğrenene kadar bu millet sana da itibar etmeyecek, bunu bilesin” dedi. 

“CHP’nin başına gelirken de yalan söyledi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bitmedi. Bir de biliyorsunuz son günlerde ‘Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda altın klozetler, altın kaplama klozetler var’ dedi. ‘Eğer Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda altın klozet varsa gel, gör, ben hemen Cumhurbaşkanlığını bırakacağım’ dedim. Ancak yoksa, sen bunu ispat edemezsen, orada göremezsen, şu CHP’nin başına bela olmaktan çekilecek misin? Zaten bu CHP’nin başına gelirken de yalan söyledi. Sayın Baykal’ı gitti ziyaret etti, gazeteciler ‘aday olacak mısınız?’ diye sordular, ‘olmayacağım’ dedi, hemen ertesi günü aday oldu. İnanın bunun yalanlarını düzeltmekten biz bıktık.”

Erdoğan, “Yapılmış olan, yapılmakta olan işleri niye inkar edip ‘ben yapacağım’ diye ortaya çıkıyorsun? Ziya Paşa’nın güzel ifadesi var: ‘Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın?’ Haberin olsun, dün Kars nasıl güldüyse tüm Türkiye sana gülüyor” ifadesini kullandı.

“Dinini, diyanetini öğrenmeyen bilmeyen bir nesil ne olur?”

HDP’nin “Diyanet’i kaldıracağım” dediğini belirten, “Sen bu milleti dinsiz mi sandın? Dini noktadaki kurumlarını koruma gayreti içinde olan bu millete sen ne zamandan beri böyle bakıyorsun? Bunlar dağda Zerdüştlük eğitimi veriyorlar. Bunların ne İslam ile ne dinle yakından uzaktan alakası yok” diye konuştu.

“Din derslerini de kaldırıyorlarmış” ifadesini kullanan Erdoğan, “Dinini, diyanetini öğrenmeyen bilmeyen bir nesil ne olur? Kaybolur. Çıkmış CHP ne diyor? İmam hatipleri kapatacakmış. Kayseri’ye gidiyor, ‘Hayır ben böyle bir şey söylemedim’ diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Müslüman, bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bize bunu yutturamazsınız” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X