Kilis eve kapandı

IŞİD kontrolündeki Suriye topraklarından atılan roketatar mermileri, Kilis sokaklarına ölüm korkusunu saldı. Halk eve kapanırken, kente çok sayıda zırhlı araç gönderildi.

Kilis eve kapandı

Terör örgütü IŞİD’in Suriye’de hakim olduğu bölgelerden fırlattığı Katyuşa roketatar mermilerine hedef olan sınır kent Kilis dün de yeni güne tedirgin uyandı.

Sokakların boş olduğu ve görevlilerin her gün yaşanan patlamanın izlerini silmeye çalıştığı kentte halk diken üzerinde yaşıyor. Roketatar mermilerine hedef olmamak için evlerinden çıkmayan Kilislilerin endişeli ve öfkeli bekleyişi zirve noktasına ulaştı.

Sokakların tenha olduğu kentte vatandaşlar, ölüm korkusuyla yaşamanın psikolojilerini bozduğunu ifade ediyor. Biran önce roketatar mermilerinin Kilis’e atılmasının engellenmesini isteyen vatandaşlar, çözüm bulunamaması halinde göç etmek zorunda kalacaklarını belirtiyor.

​Kentte duyulan her gürültü yeni bir patlama olduğu endişesi yaşatırrken, en küçük seste bile irkilen ve güvenli noktalara gitme ihtiyacı hisseden vatandaşlar, yaşadıkları bu psikolojiden biran önce kurtulmak istiyor. 

PROTESTOYA İZİN YOK

Önceki gün IŞİD’in 5 roketatar mermisiyle saldırarak 1 kişiyi öldürmesi ve 26 kişiyi yaralamasını protesto eden halk, valiliğe yürüyüşte polis engeliyle karşılaştı. Öfkeli gruptan bazıları gözaltına alınırken, bu kişiler dün savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

ÖLÜ SAYISI 17’YE ÇIKTI

Son IŞİD saldırısında yaralanan 26 kişiden biri olan Suriyeli Fadıl Emin (23) da dün hastanede yaşamını yitridi. Kendi nüfusundan fazla Suriyeli’yi barındıran Kilis’e ilk roket mermisi 18 Ocak 2016’da atılmıştı. Bu tarihten itibaren 49 roket mermisinin düştüğü kentte, mermiler nedeniyle 6’sı Suriyeli sığınmacı olmak üzere 17 kişi yaşamını yitirdi, 58 kişi yaralandı. Roketlerden 21’i ev, okul ve hastane gibi yerleşim yerlerine zarar verdi, 28’i ise arazi, sokak ve park gibi mekanlara isabet etti. İlk günlerde atılan roketlerin daha çok boş arazilere, son günlerde ise yerleşim yerlerine isabet etmesi dikkati çekiyor.

IŞİD’E KARŞI ZIRHLI ARAÇLAR

Bu arada, Gaziantep’ten roket mermilerinin düştüğü Kilis’e dün çok sayıda askeri zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Zırhlı araçların IŞİD denetimindeki Bab bölgesinin karşısında bulunan Elbeyli İlçesi’ne konuşlandırılacağı belirtildi. 

IŞİD FÜZE RAMPASINA ‘FIRTINA’ ATEŞİ: 8 ÖLÜ

Suriye tarafındaki IŞİD’e ait füze rampası, TSK’nın sınıra konuşlandırdığı Fırtına obüsleriyle imha edildi; 8 IŞİD’li terörist öldürüldü.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İnsansız Hava Araçları (İHA) Suriye tarafında Kilis’e 21 kilometre, sınıra ise 6 kilometre uzaklıkta Suriye tarafında Halep’in kuzeyindeki Cakka’da IŞİD’e ait bir füze rampası tespit etti. Türkiye’ye doğru çevrili rampada, bir roketin atışa hazırlandığı belirlendi. İHA’ların belirlediği koordinatlara fırtına obüsleri yoğun atış yaptı. Topçu atışının bitiminden sonra yeniden devreye giren İHA’lar sayesinde füze rampasının imha edildiği ve 8 IŞİD’linin öldürüldüğü belirlendi. Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının dün IŞİD’e yönelik hava harekatından sonra Türk topçu birliğinin IŞİD’e saldırdığı belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X