Kilise önünde yaşayan göçmenler tahliye edildi

Fransa’nın başkenti Paris’in kuzeyindeki Saint-Bernard kilisesi önünde yaşayan göçmenler, güvenlik güçleri tarafından bulundukları bölgeden tahliye edildi.

Kilise önünde yaşayan göçmenler tahliye edildi

Paris’in 18. bölgesindeki Saint-Bernard Kilisesi önünde bulunan ve çok sayıda göçmenin yaşadığı kamp, düzenlenen polis operasyonuyla boşaltıldı. Tahliye sonrası metro istasyonuna geçmek isteyen göçmenler ise engellendi. Operasyonda herhangi bir gözaltına alma işlemi uygulanmadı. 

Göçmenlerin güvenlik güçleri tarafından bir spor merkezine götürüldüğü bildirildi. Tahliye işlemi sırasında onlarca gösterici ve göçmen derneği temsilcisi protesto gösterisi düzenledi.

Fransız polisi, 2 Haziran’da kamp alanındaki hijyen koşullarını gerekçe göstererek, Paris’in sembol caddelerinden Champs Elysees’ye 5 kilometre mesafede, La Chapelle metrosunun çıkışında bulunan ve yaklaşık 350 göçmenin barındığı kamp alanını boşaltmıştı. 

Valiliğin 30 Mayıs tarihli kampın tahliyesini öngören bildirisinde, kampın “yasa dışı” olduğu belirtilmiş, olası bir salgın hastalık riskine dikkat çekilerek, göçmenlerin kaldırımda oturdukları için çevreye rahatsızlık verdikleri belirtilmişti.

Avrupa’dan İngiltere’ye gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin şansını denediği en önemli sınır kapısı olarak bilinen Calais ketinde de eş zamanlı yapılan operasyonla iki göçmen kampı dağıtılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X