Kiliseye saldırı: 30 ölü

Zamfara eyaletinin Kokeya ve Chigama köylerinde 30 kişi öldürüldü.

Kiliseye saldırı: 30 ölü

Protestan kilisesine düzenlenen intihar saldırısında en az 6 kişi öldü. Nijerya’da düzenlenen saldırılarda en az 36 kişi hayatını kaybetti.

Nijerya haber ajansına göre, silahlı kişilerin, ülkenin kuzeybatısındaki Zamfara eyaletinin Kokeya ve Chigama köylerine saldırması sonucu 30 kişi yaşamını yitirdi.

Polis sözcüsü Sanusi Amiru, Kokeya’daki saldırının iki gündür devam ettiğini belirterek güvenlik güçlerinin bölgeye sevk edildiğini kaydetti.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Potiskum kasabasında bulunan Protestan kilisesine düzenlenen intihar saldırısında da en az 6 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı açıklandı.

Maiduguri kenti yakınında bulunan Zabamari Muna’da Boko Haram militanlarının bugün düzenlediği intihar saldırılarında onlarca sivil ve bir asker yaşamını yitirmişti. Dün de Boko Haram’a karşı düzenlenen operasyonda onlarca militanın öldürüldüğü bildirilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X