Kim artık ABD’yi bile vurabilir

Kuzey Kore’nin son füze denemesi Güney Asya’daki gerilimi bir kez daha tırmandırırken, ABD, Rusya, Çin ve Japonya başta olmak üzere birçok ülke arka arkaya açıklama yaptı.

Kim artık ABD’yi bile vurabilir

Kuzey Kore’nin önceki gün fırlattığı kıtalararası balistik füze, havada 45 dakika kaldıktan sonra Japonya açıklarına, fırlatma noktasından bin kilometre uzağa düştü. Füze bu deneme sırasında yaklaşık 3 bin 700 kilometre yüksekliğe çıktı. 

ABD Başkanı Donald Trump,söz konusu denemeyi tehlikeli bir faaliyet olarak nitelendirdi. Trump, ‘Bu silahlar dünyayı tehdit etmekle Kuzey Kore’yi daha da izole ediyor, ekonomisini zayıflatıyor ve halkını mağdur ediyor. ABD, Amerikan topraklarını ve bölgedeki müttefiklerimizi korumak için gerekli adımları atacaktır.’ 

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, Kuzey Kore’nin kıtalararası balistik füze fırlattığını, füzenin yaklaşık bin kilometrelik bir mesafe kat ettiğini duyurdu. 

Öte yandan Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı da Kuzey Kore’nin fırlattığı füzenin bin kilometrelik mesafe kat ettiğini ve 3 bin 700 metrelik irtifaya çıktığını doğruladı. Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında, “Silahlı kuvvetlerimiz Kuzey Kore tarafından yeni provokasyonlara hazır olup, ilgili gelişmeleri dikkatle izliyor” dendi.

Kaliforniya’daki Middlebury Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü’nden füze ve silahsızlanma uzmanı Jeffrey Lewis ise yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore ABD çapında hedefleri vurabileceğini ortaya koydu. Los Angeles’tan neredeyse Washington DC’ye kadar her yeri vurabilir” dedi. Lewis, ABD’nin artık bu gerçekliği kabul edip gerilimi düşürmesi gerektiğini savundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X