Kim oldukları öğrenilemeden defnedildiler

Ülkelerindeki kötü şartlardan kaçıp yeni bir hayata başlamayı umut ediyorlardı. O hayale ulaşmak için çıktıkları yolculuk sonlarını getirdi.

Kim oldukları öğrenilemeden defnedildiler

800 kişinin hayatına mal olduğu sanılan kazadan yalnızca onların cesedine ulaşılabildi. Kim oldukları bile bilinmeden toprağa verildiler. Tabutlarına isimleri yerine numaralar yazıldı.-Hafta sonu Libya açıklarında yaşanan en ölümcül göçmen kazasında cesetlerine ulaşılabilen 24 kişi için Malta’da, devlet erkanının da katıldığı askeri tören düzenlendi. Dini inançları bilinmiyordu. Bu nedenle cenaze merasiminde hem İncil hem de Kur’an’ı Kerim okundu. 

YİNE 200 GÖÇMEN

Bu arada AB liderleri Akdeniz’deki göçmen krizini görüşmek üzere Belçika’nın başkanti Brüksel’de toplanırken, dün yine 200 kadar kaçak göçmen Libya açıklarında kurtarılarak Sicilya adasının Katanya limanına götürüldü.

Aralarında beş kadının da bulunduğu göçmenlerin iki grup halinde, 14 metre uzunluğundaki şişme botlarla seyir aldığı aktarıldı. Bu yolculuğu organize eden insan taciri olduğundan şüphelenilen bir kişi gözaltına alındı.

Yalnızca son iki haftada Akdeniz’in bin 200’den fazla kişiye mezar olduğu tahmin ediliyor. Havaların ısınmayla bu riskli yolculukların artmasından ve çok daha fazla cana mal olmasında endişe ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X