Kim olursa olsun fark etmez forma için hazırım

Şimdiden ‘Geleceğin Hakan Şükür’ü’ olarak gösteriliyor… 1.90’luk boyuyla, attığı gollerle gündeme oturan ve yeşil beyazlı camiada herkesin el üstünde tuttuğu bir isim o… Kubilay Kanatsızkuş’tan bahsediyoruz.

Kim olursa olsun fark etmez forma için hazırım

Beytullah SÜAT

Fotoğraflar: Erkan SAĞLIK

 

12 yaşındayken efsane isimlerden rahmetli Ersel Altıparmak’ın ısrarıyla yeşil beyazlı kulübün kapısından içeri girdi ve bugünlerde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in bile dikkatini çekmeyi başardı. 

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun Gençlerbirliği, Galatasaray ve Mersin İdmanyurdu maçlarında 11’de sahaya çıkardığı Kubilay Kanatsızkuş, U-21 takımıyla yaşadığı şampiyonluktan tutun da, hedeflerine kadar herşey hakkında Olay Spor’a çarpıcı açıklamalar yaptı. 

İşte Bursaspor camiasının, Türk futbolunun gelecekte çok şeyler beklediği genç oyuncu ile yaptığımız keyifli söyleşi…

U-21 takımı sezonu çift kupayla kapattı. Sende bu takımın önemli parçalarından birtanesiydin. Sezonu 30 golle tamamladın. Nasıl değerlendiriyorsun bu yılı?

Öncellikle takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Güzel şampiyonluklar, güzel kupalar için. İyi bir jenerasyon var. Yetenekli isimler mevcut. 30 gol atmam bir şey ifade etmiyor benim için. Daha iyilerini yapmam lazım. Burada atmak yukarı da atmaktan daha kolay. Üst seviyede atarsam daha anlamlı olabilir benim için. Hedefimiz zaten bu. Alt tarafta atıp, üst kısımda bir şey yapamazsak bu çalışmaların hiçbir değeri kalmaz. 

Gençler son dönemde oldukça popüler. Yeni sezonda sen ve takım arkadaşlarını neler bekliyor?

Hamza Hoca sağolsun, bize kucak açtı, forma verdi. Biz de elimizden geleni yaptık. Ben iyi bir kamp dönemi geçirip, süre bulmak ve takımda kalmak istiyorum. Forma için hazırım. Bunun mesajını verebilirim. Önümde forvet olarak kim olursa olsun farketmez. Ben kendime güveniyorum. Çok çalışmam gerektiğinin farkındayım. Bursaspor formasını giymek kolay değil. Bu savaş içersinde olmak istiyorsak çalışmaktan başka çaremiz yok. 

Fiziksel yapın seni her zaman bir adım öne çıkarıyor. Kendine idol olarak kimi seçtin?

 

Bu konuda tek söyleyebileceğim isim Hakan Şükür. O çok iyi bir forvetti. Türk futboluna adına yazdırdı. Burak Yılmaz’ta iyi bir golcü. Yabancılardan ise Jose Fernandao’yu söyleyebilirim. 

Tepecek maçında ilk kez Timsah Arena’ya çıktın. O an neler hissettin…

Benim için inanılmaz bir duyguydu. Ayaklarım titredi ancak maç başlayınca heyecanım geçti. Bir de o maçta gol atmak inanılmazdı. Gençlerbirliği maçında Hamza Hoca bana 11’de şans verdi. Onu hiç beklemiyordum. Kanatta şans buldum,  elimden geleni yapmaya çalıştım. Yine 11’de sahaya çıktığım Galatasaray maçı da çok anlamlıydı benim için. 

Bursaspor camiası genç oyuncuların her zaman arkasında. Aranızda neler konuşuyorsunuz bu konu için..

Hepimizin hedefi Bursaspor’a hizmet etmek. 11-12 yaşlarında Vakıfköy’den içeri girdik ve hep bunun hayalini kurduk. Şuan ben U-21 takımındaki herkesin A takım için hazır olduğuna inanıyorum. Emirhan, Furkan Emre, Furkan Soyalp ve diğerleri. Biz bu formaya talibiz. Verilen desteğin farkındayız. Bize güvenenleri mahçup etmememiz gerekiyor. 

Senin hedeflerin arasında neler var. Enes Ünal, mesela Bursaspor’dan yurt dışına gitti. 

Benim tek hedefim Bursaspor. Bu formayı giymekten başka hayalim yok. Biz Bursalıyız. Olursa Avrupa olsun ama olmazsa da sıkıntı yok. Bana Bursaspor yeter. 

Mersin maçında Batalla’nın sizlerle diyalogları ortaya güzel görüntüler çıkardı. Nasıldı onunla oynamak…

Batalla benimle ve diğer genç arkadaşlarımızla çok ilgili. Bize sürekli yardımcı oluyor. Galatasaray maçından önce konuşmasıyla beni maça motive etti. Rahatlamamı sağladı. O tam bir maestro. Bizler için de gerek futbolculuğuyla, gerekse karakteriyle örnek bir isim. 

Bursaspor alt yapısı her zaman adından söz ettiriyor. Nasıl oradaki ortam…

Vakıfköy bir hazine. Bu sezon biz iyi bir dönem geçirdik. Bu tablo bizden sonra gelenler örnek olmalı. Onlarında artık bu tablonun aşağısına inmemesi gerekiyor. Herkes bizim yanımızda. Yöneticimiz Ali Turan gençlerin bir dediğini iki etmiyor. Başkanımız, diğer yöneticilerimiz hep bizimle beraber. Bu tabloda bizleri çok mutlu ediyor. 

Süper Lig’de çok sert stoperler var. Onlarla baş etmek kolay olmayacak. Kendine güveniyor musun?

Bunun için özel çalışmalar yapıyorum. Tempomu arttırmalıyım. Dediğiniz gibi çok sert stoperler var. Onlara karşı daha güçlü olmalıyım. Güçlenmem şart. Elbette ilk başlarda zorlanabilirim fakat bir süre sonra herşey değişir. Sizlerde bunu zamanla göreceksiniz.  

Camiada ‘2.Şampiyonlar Vakıfköy’den çıkacak’ sözü çok gözde. Bunun için ne yapılması gerekiyor sence?

Bunu sürekli aramızda konuşuyoruz. Transferlerle, alt yapı arasında ortayı bulmak gerekiyor herhalde. Biz bunu hayal ediyoruz. Bursaspor’a tek şampiyonluk yetmez. Çünkü burası Türkiye’nen en büyük kulüplerinden birtanesi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X