Kim seçildi, kim seçilmedi?

Seçim sonuçlarının netleşmesiyle, parlamentoya girecek isimler de ortaya çıkmaya başladı.

Kim seçildi, kim seçilmedi?

AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, TBMM’ye girmeye hak kazanıyor. Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can, Merve Kavakçı’nın kardeşi Ravza Kavakçı, gazeteci Mehmet Metiner, şarkıcı Uğur Işılak Meclis’e giriyor. Eski Başbakan yardımcısı Emrullah İşler’in yanısıra, Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde TBMM’deki özel kalemi olan, şu anda da TİKA Başkanlığını yürüten Serdar Çam’ın eşi Selva Çam seçilecek. SGK eski Başkanı Emin Zararsız’ın seçilmesi ise neredeyse imkansız.

CHP, MHP, HDP

CHP’de Balyoz Davası sanıklarından Dursun Çiçek ve gazeteci Enis Berberoğlu seçilmeyi garantileyen isimlerden. İstanbul’da Mustafa Sarıgül’ün seçilmesi çok zor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın arkadaşlarından olarak bilinen ve listeye kontenjandan giren Bülent Kuşoğlu’nun durumu kritik. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu bıçak sırtında.

İstanbul’da 2’inci Bölge 1. sıra adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçilmesi kesinleşti. Eski CHP’li vekil Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal seçilemedi. HDP ise Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, İstanbul’dan seçildi. Ankara 1. bölgede tek vekil çıkarıyor. Bu durumda liste başı olan Sırrı Süreyya Önder yeniden TBMM’ye gelecek. Pervin Buldan da seçilmeyi garantileyen isimlerden.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X