Kimin silahıyla vurulduk?

Suriye Afrin’de Türk tankına füze saldırısı düzenleyerek önceki gün 6 askeri şehit eden PKK/YPG’li teröristlerin hangi silahı kullanıldığı araştırılıyor.

Kimin silahıyla vurulduk?

ABD yapımı TOW ve Rus yapımı Konkurs füzesi iddiaları ortaya atılırken; Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Hangi ülkeye aitse tespiti için çalışıyoruz” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında önceki gün PKK/YGP’li teröristlerce Türk tankına düzenlenen füze saldırısında 6 asker şehit oldu. Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde tankın isabet alması ve içindeki mühimmatın da infilak etmesi sonucu gerçekleşen şiddetli patlamanın kayıp sayısının arttığı bildirildi. PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD/YPG örgütüne sınır hattında ağır darbe indiren TSK, şimdi terörist gruplara silah yardımı yapan ülkeleri ve mühimmatlarını mercek altına alıyor. 6 askerin şehit olduğu Türk tankını kullanılamaz hale getiren füzenin ABD yapımı TOW veya Rus yapımı Konkurs füzesi olduğu iddia ediliyor. Ancak TSK’ya ait tankı vuran silahla ilgili henüz bir tespit yapılmadığı öğrenildi.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ: ARAŞTIRIYORUZ…

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün sabah katıldığı bir televizyon programında, konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye NATO sınırlarını korurken, NATO müttefiki ve üyesi ülkelerce teröristlere verilen silahlarla tehdit edilmesini “fevkalade rahatsız edici” bulan Bozdağ, “Biz bunu en üst düzeyde ifade ediyoruz. Kabul edilebilir, izah edilebilir bir durum değildir. Tankımıza yapılan saldırıda kullanılan silahla ilgili tespit çalışmalarımız devam ediliyor. Hangi ülkeye ait şu ana kadar yapılmış bir tespit yok” dedi.

ABD 5 BİN TIR VE 2 BİN KARGO UÇAĞI DOLUSU SİLAH VERDİ…

Zeytin Dalı Harekatı’nda bugüne kadar 13 askerin şehit olduğunu, 39 askerin de yaralandığını belirten Bozdağ, ÖSO mensupları arasından da 30 şehit ve 158 yaralı bulunduğunu kaydetti.

16 günlük Afrin harekatında toplam 932 teröristin ise etkisiz hale getirildiğini anlatan Bozdağ, “Bu mücadele uzun soluklu bir mücadele ve devam edecek. Teröristlerin kullandığı silahlar ve bu silahların nitelikleri son derece önemli. ABD 5 bin TIR ve 2 bin kargo uçağı dolusu silahı PYD/YPG terör örgütüne verdi. Bu silahlar bugün arazide.

İŞTE TERÖR ÖRGÜTÜNE VERİLEN AĞIR SİLAHLAR…

ABD’nin PKK’ya verdiği 5 bin TIR dolusu silahın içinde tanksavarlar önemli bir yer tutuyor. Teröristlerin elinde binden fazla tanksavar silahı olduğu iddia ediliyor. Bu silahlar içinde Türkiye’ye bile satışı onaylanmayan son nesil tanksavar füzesi Javelin de var. ABD yapımı AT-4 ve TOW tanksavar da PKK’lı teröristlerin elinde bulunduğu bilinen silahlar arasında yer alıyor. Terör örgütü PKK/PYD ayrıca ABD’nin verdiği Rus yapımı Konkurs ve Kornet gibi tanksavar silahlarına da sahip.

ABD askeri de hedeftir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Afrin’e harekat düzenleyen Türk askerinin sıradaki Münbiç harekatında ABD askeri ile karşı karşıya gelme riskini değerlendirdi.

“ABD’li yetkililer (Biz Türkiye ile karşı karşıya gelmeyiz) diyor” ifadesini kullanan Bozdağ, şöyle devam etti:

“Biz de aynı şeyi söylüyoruz. ABD ile Münbiç’te veya Fırat’ın doğusunda ya da başka bir yerde karşı karşıya gelmeyi hiç istemeyiz. Ama bu konuda Türkiye’nin gösterdiği hassasiyetin bir benzerini ABD’nin de göstermesi lazım. Eğer ABD’li askerler teröristlerin kıyafetini giyer ve teröristlerin arasında onlardan gözükerek TSK’ya karşı saldırırlarsa, hiç tereddütsüzbu noktada bir ayrım yapma şansımız olamaz. Bize karşı bir saldırı olursa bunu yapanlar karşılığını mutlaka görecektir. Ama biz net söylüyoruz, müttefikimiz ABD ile karşı karşıya gelmeyi istemeyiz. Eminim ki onlar da Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile karşı karşıya gelmeyi istemezler. Bizim karşımızda teröristlerle beraber kim silah çekerse o bizim hedefimiz olur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X