‘Kimlik bilgilerinin çalındığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 50 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Şu an ortaya çıkan haberlerin güncel bir değeri yok. Bu, bildiğimiz bir k

‘Kimlik bilgilerinin çalındığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor’

Yıldırım, Bakanlık Toplantı Salonu’nda Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. TDMMB Genel Başkanı Akif Özkaldı, bu yıl 16-21 Ekim’de Bakü’de 7’ncisi düzenlenecek Türk Dünyası Kurultayı’na ilişkin bilgiler vererek, hazırladıkları taslağı önerilerini almak üzere birliğin Onursal Başkanı Yıldırım’a sundu. Yıldırım’a TDMMB tarafından Türkiye’ye kazandırmış olduğu “Kıta Aşan Projeler” üzerindeki başarılarına ithafen Türk Dünyası Üstün Hizmet Madalyası takdim edildi.

“Zaman zaman ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyor”

 

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, bazı yayın organlarında yer alan “50 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı” yönündeki iddiaları yalanladı.Yıldırım, “Bu haber çok eski bir haber. 2010 yılında da böyle bir iddia ortaya atılmıştı. Şimdi bu, zaman zaman ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyor, yeni bir haber gibi servis yapılıyor. Şu an ortaya çıkan haberlerin güncel bir değeri yok. Bu, bildiğimiz bir konudur, geçmişte yaşanmış bir hadisedir.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Kişisel verilerin korunmasına yönelik yasal düzenlemenin TBMM’den çıktığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayında olduğunu anımsatan Yıldırım, söz konusu kanun yürürlüğe girdikten sonra kişisel veriler konusunda çok daha sıkı tedbirler olacağını ifade etti.

 

Yıldırım, sosyal medyada zaman zaman piyasayı hareketlendirmek için doğru olmayan haberlerin yayılabildiğine işaret ederek, gerçek hayatta suç olan her şeyin, sosyal medyada da suç olduğunu, vatandaşların mağdur olmaması için bu mecrayı kullananların daha fazla titizlik göstermesi gerektiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X