`Kimse itiraz edemez`

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurul (HSYK) seçimlerinin milletin gözü önünde olan demokratik seçimler olduğunu savunurken, “Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın atamalarının kimse anayasaya aykırı olduğunu iddia edemez” dedi.

`Kimse itiraz edemez`
Bozdağ, HSYK Genel Kurul Toplantısı’nda, yeni seçilen üyelerle bir araya geldi. Toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yapan Bozdağ, HSYK üyelikleri için Yargıtay, Danıştay, Adalet Akademisi, adli ve idari yargı hakim ve savcıları tarafından yapılan seçimlerin tamamlandığını, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 4 üye seçtiğini anımsattı. Bozdağ, bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurulun yapısının tarafsız olmadığı yönündeki eleştirilerini hatırlatması üzerine, şunları kaydetti:
 
MİLLETİN GÖZÜ ÖNÜNDE
 
‘Bakıldığı zaman seçimler milletin gözü önünde olan demokratik seçimler. Seçimlerin sıhhati konusunda kimsenin eleştirisi, itirazı yok ve sonuçlar kesinleşmiştir. Bütün bunlar milletin gözü önünde olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın atamaları da Anayasa ve yasalar çerçevesinde yapılmış atamalardır. Hiç kimse bu atamaların Anayasa ve yasaya aykırı olduğunu iddia edemez.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X