Kimse kadın işçiyi hafife almasın

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, ”Kimse kadın işçiyi, onun üstlendiği görevi ve sorumluluğu hafife almasın” dedi.

Kimse kadın işçiyi hafife almasın

Kavlak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler Büyük Kurultayı’nda, geçen yılki programa katılmak üzere Ankara’ya gelirken geçirdikleri trafik kazasında yaşamını yitiren 7 kadın üyesini rahmetle andı.

Kadın emekçilerin sorunlarını konuşmak ve tartışmak için buluştuklarını belirten Kavlak, bütün platformlarda, sesleri çıktığı her yerde cinsiyet ayrımcılığına karşı çıktıklarını dile getirdi.

Kavlak, ”Kimse kadın işçiyi, onun üstlendiği görevi ve sorumluluğu hafife almasın, başkalarıyla bir tutmasın. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Kadın işçi hem kadındır hem de işçidir.

Onun sorumluluğu, yükü, işi, görevi, verdiği emek, döktüğü alınteri iki kattır” diye konuştu. Kavlak, konuşmasının ardından kadın çalışanlara hizmetlerinden ötürü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder’e plaket takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X