Kimse kilo problemiyle yaşamak zorunda değil

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik, obezitenin dünyanın bir sorunu olduğunu belirterek, kimsenin kilo problemleriyle, şeker hastalığıyla yaşamak zorunda olmadığına dikkat çekti.

Kimse kilo problemiyle yaşamak zorunda değil

Obezite cerrahisinde Türkiye’de bir marka olma yolunda hızla ilerleyen Doruk Sağlık Grubu, Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı ile ortaklaşa bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik, Doruk Çekirge Hastanesi Başhekimi Dr. Atilla Güray, Doruk Sağlık Grubu Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ersun Topal hazır bulundu. Toplantıda konuşan Doruk Çekirge Hastanesi Başhekimi Dr. Atilla Güray, çocuklarda ve ergenlerde görülen obezitenin, diğer yaş gruplarında olduğu gibi artış kaydettiğini söyledi. Obezitenin giderek artan bir halk sağlığı sorunu haline geldiğine dikkat çeken Güray, ülkede, obezitenin, tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak görülmeye yeni yeni başlandığını söyledi. 

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik ise, obezitenin her gün arttığına ve diyabetle alakalı tahmini istatistiklerin 15-20 yıl öncesinden yakalandığını söyledi. Obezitenin dünyanın bir sorunu olduğunu belirten Doç. Dr. Çelik, bunun altında yatan en büyük nedenin, özellikle son 20 yılda gıda teknolojisinde yaşanan değişim olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Alper Çelik, “Halkımızın kilo problemleriyle, şeker hastalığıyla yaşamak zorunda olmadıklarını, bunun ameliyatla çözülebileceğini ve artık bunu Bursa’da çok iyi yapan bir ekibin var olduğunu, şeker hastalığını ve obezitenin ameliyatla çözülebilecek bir ekibin var olduğunu paylaşmak isteriz” dedi.

Doruk Sağlık Grubu Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ersun Topal ise, Doç. Dr. Alper Çelik’in katılımıyla şeker hastalığına sahip olan ve ilaç tedavisiyle, insülin ile kontrol edilemeyen kan limitleri yükselmiş, hipertansiyonu olan, uyku apnesi olan bir hastamızın ameliyatını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X