‘Kimsenin kimliğini siyasete malzeme yapmayacağız’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Kimsenin kimliğini siyasete malzeme konusu yapmayacağız. Tek hedefim var. Bu güzel ülkede 77 milyon yurttaşım barış içinde, huzur içinde yaşasın” dedi.

‘Kimsenin kimliğini siyasete malzeme yapmayacağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde, hiç kimsenin kimliğini siyasete malzeme konusu yapmayacağını ifade ederek, “Tek hedefim var. Bu güzel ülkede 77 milyon yurttaşım barış içinde, huzur içinde yaşasın. Herkesin işi aşı olsun, herkes huzur içinde evine gitsin. Her evde huzur olsun, her evde tencere kaynasın” dedi.

Kılıçdaroğlu, yabacıların istihdamı için kanun tasarısı hazırlandığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de 6 milyon 200 bin işsizimiz var. 6 milyon 200 bin işsize iş bulmuyorsun, yabancılara iş bulmak için kanun tasarısını parlamentoya getiriyorsun. 100 bin Tokatlının bunu unutmamasını istiyorum. Senin çocuğun işsiz, onun derdi ‘yurtdışından işsizleri nasıl getireceğim, Türkiye’de onlara nasıl iş veririm.’ İşsizlik sorunu en temel sorunumuzdur. 350 bin öğretmen adayı atama bekliyor. 200 bin dersliğe ihtiyaç var. Öğretmen ve öğrenciyi buluşturacağız. CHP iktidarında, kesinlikle atanamayan öğretmen kavramı olmayacaktır. CHP iktidarında, hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek.” 

“Çiftçinin hakkını savunmak bizim görevimiz”

İktidar olmaları durumunda, çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceği vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Biz devletin hazinesini bitiriyoruz. Ben ‘çiftçiye mazot 1,5 liraya verilemez’ diyenlere miting meydanlarında seslendim. Buradan da sesleniyorum: Siz yatlara, kendi çocuklarınızın gemilerine mazotu 1 lira 21 kuruşun altında satarken kimse mağdur olmuyor da çiftçiye 1,5 liradan verince mi çiftçi mağdur oluyor, çiftçinin hakkını savunmak bizim görevimiz. Bunlar yakutta, incide vergiyi sıfırladılar. Arkadaş sen yakutta incide vergiyi sıfırlıyorsun, ben de çiftçinin mazotunda vergiyi sıfırlıyorum. Senin dünya görüşün böyle, benim dünya görüşüm böyle. Sen emekten yana değilsin, ben emekten yanayım. Sen alın terine karşısın, ben alın terinden yanındayım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X