Kimya fabrikasında yangın

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) bir kimya fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı.

Kimya fabrikasında yangın

Atatürk Caddesinde matbaa mürekkepleri üreten bir fabrikada, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın nedeniyle fabrikanın bir bölümünde çökme meydana geldi. Kısa sürede büyüyen yangına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy OSB ve çevre ilçelerden gelen 50 itfaiye ekibi müdahale etti. Ekipler, yangının diğer fabrikalara sıçramaması için çevredeki fabrika duvarlarına soğutma çalışması yaptı.

Bu arada, Çerkezköy OSB’de kriz masası oluşturularak önlem amaçlı bölgede faaliyet gösteren yaklaşık 60 fabrikanın elektriği kesildi.

Yoğun dumandan etkilenen itfaiye erine olay yerinde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. İtfaiye erinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürüyor.

“Çok şükür can kaybı yok.”

Fabrika sahibi Ömer Asım Eralp, gazetecilere yaptığı açıklamada, can kaybının olmamasına sevindiğini söyledi.

“Çok şükür bir can kaybı yok. Mala gelen Allah’tan.” diyen Eralp, “Takdir-i ilahi yapacak bir şey yok. Yeniden hiçbir şey olmamış gibi inşaata başlayıp devam edeceği. Böyle nasip olmuşsa böyle devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan da itfaiye ekiplerinin özverili çalışması sonucu yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X