Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nden çeşme suyu açıklaması

Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin, bir süredir vatandaşların çeşme suyu ile ilgili şikayetlerini değerlendirdiklerini belirterek, akredite olmuş ve halkın denetimine açık BUSKİ laboratuvar sonuçlarına göre musluk suyunun, damacana v

Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nden çeşme suyu açıklaması

AYKUT GÜNGÖR

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Uluşahin, Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki su seviyesi düşünce vatandaşlardan bu şekilde şikayetler aldıklarını kaydederek, “Doğancı Barajı’nda hala inşaası süren ana nakil borusu nedeni ile sisteme gerekli suyun bir kısmı yeraltı su kaynaklarından sağlanıyor. Kuyu suları ile suların sertlik miktarı bir miktar artmakta bunun sağlığa hiçbir olumsuz katkısı olmazken mineral miktarı arttığı için daha kaliteli hale geldiği bile söylenebilir. Bursa’nın şebeke suyu sağlık açısından uygun seviyededir. Suyun tadının iyileştirilmesi için önerilerimizi BUSKİ’ye ilettik. Her ne kadar tadı ve kullanım konforu açısından Aralık ayı sonuna kadar şebeke suyunu tüketmek çok kolay olmasa da, hala en güvenilir ve en sağlıklı su çeşme suyudur. Halkımıza çeşme suyuna güvenmeye devam etmelerini öneriyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X