Kimya sanayiine yatırım yapılabilir

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), üyelerinin küresel pazarda rekabet edebilirlik seviyesini yükseltmek amacıyla düzenlediği bilgilendirme seminerleri kapsamında seminerlerine devam ediyor.

Kimya sanayiine yatırım yapılabilir

Üyelere, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından, İran ekonomisi, nükleer müzakereler, İran’ın dış ticareti, vergi uygulamaları ve pazara ilişkin konularda bilgiler verildi. Uzman Özlem Akalın, İran’ın petrol dışı kimya sanayi ürünlerinin üretimi noktasında zayıf olduğunu ve ihracatçıların bu sektörler üzerinden İran ile ticaret yapabileceklerini söyledi. 

Vergide indirim

İran’ın ithalatta korumacı bir yaklaşım izlediğini ifade eden Dr. Tayfun Gülle ise, İran’ın Türkiye ile imzaladığı tercihli ticaret anlaşması kapsamında gümrük vergilerinde yüzde 40 oranında indirime gittiğini hatırlatarak, bu oranların Türk ihracatçısını ve yatırımcısını cezbedebileceğini kaydetti. 

Anlaşma kapsamına giren ürünler ile ilgili bilgiler veren uzmanlar Dilan Can ve Sinan Yüzel ise, temizlik ürünlerinden orman ürünlerine, mobilyadan çelik ürünlerine kadar birçok ürünün anlaşma kapsamına girdiğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X