Kimya sektörü çalışanlarına meslek hastalıkları semineri

Kimya sektöründe sık görülen meslek hastalıkları semineri, VM Medical Park Bursa Hastanesi ve BTSO Akademi işbirliği BTSO Hizmet Binası’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Kimya sektörü çalışanlarına meslek hastalıkları semineri

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ve VM Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Metin Arslan’ın da katıldığı seminerde VM Medical Park doktorlarından Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Başak Burgazlıoğlu, Cildiye Uzmanı Uzm. Dr. Gökçen Alyamaç, Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Keskin, Nöroloji Uzmnanı, Ertuğrul Uzar ve Hematoloji Uzmanı Uzm.Dr.Ülkü Ozan kimya sektöründe yaygın görülen meslek hastalıkları ve bu hastalıklardan korunma yöntemlerine ilişkin katılımcılara bilgiler verdi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş sağlığı ve güvenliği konusuna büyük önem verdiklerini söyledi. 

Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi MESYEB’in bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Duran, buradaki çalışmaların iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi açısından çok önemli olduğunu ifade etti. 

VM Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Metin Arslan ise hemen hemen her mesleğin kendine özgü bir hastalığı olduğunu söyledi. Türkiye’de her yıl 6 binden fazla çalışanın meslek hastalığından ötürü malüliyet yaşadığını hatırlatan Arslan, 2 binin üzerinde de ölüm vakası gerçekleştiğini söyledi. Meslek hastalıklarındaki artışın önlenmesi adına, çalışanların mutlaka daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Arslan, düzenlenen seminerin faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X