‘Kimyamız bozuluyor nefesimiz kesiliyor’

Nilüfer’deki Batı Özlüce Atıksu Arıtma Tesisi, çevre sakinlerinden tepki toplamaya devam ediyor.

‘Kimyamız bozuluyor nefesimiz kesiliyor’

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Batı Özlüce Atıksu Arıtma Tesisi’nin neden olduğu koku sorununa, mahalliler tepki gösteriyor. 

Nilüfer’in 23 Nisan, Altınşehir, Ataevler, Fethiye, Özlüce ve 29 Ekim gibi mahallelerini etrafa yaydığı kokuyla etkileyen Batı Özlüce Atıksu Arıtma Tesisi’ne tepkilerini dile getiren 23 Nisan Mahallesi sakinleri, toplanarak imza kampanyası düzenledi. İmza kampanyasıyla birlikte basın açıklaması da yapan mahalleli, yetkilileri göreve çağırdı. 

23 Nisan Mahallesi sakinleri adına açıklama yapan Birol Mazlumoğlu, kokunun çevreye ve insanlara verdiği zarara dikkat çekerek, kimyamız değişiyor, nefesimiz kesiliyor, midemiz bulanıyor, sinir katsayımız değişiyor” dedi. Tesisten en çok çocuk ve yaşlıların zarar gördüğünü söyleyen Birol Mazlumoğlu, “Bu ağır ve kirli materyaller bizleri kanser ile baş başa bırakacaktır. Bizlere bu zulmü kimsenin yaşatmaya hakkı yoktur. Bu kokunun en kısa zamanda ortadan kalkmasını istiyoruz. Eğer ‘Koku kalkmaz’ diyorlarsa, biz koskoca mahalleden gidemeyeceğimize göre Arıtma Tesisi’nin buradan gitmesini istiyoruz ya da dünya standartlarına göre düzenlenmesini istiyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X