Kimyasal bombaya maruz kalan aileye yardım eli

Suriye’de kimyasal bombaya maruz kalan aileye İnegöl Kaymakamlığı yardım eli uzattı.

Kimyasal bombaya maruz kalan aileye yardım eli

Türkiye’de iş bulamaması üzerine 8 ay önce Suriye’ye geri dönen 4 kişilik Neccar ailesi, savaşta zarar gören Aziziye bölgesindeki evlerinde, atılan kimyasal bombaya maruz kaldı. Bombardıman sonucunda evleri harabeye dönen aile kimyasal bombadan büyük zarar gördü. 1 ve 3 yaşındaki çocukları ile anne ve babanın vücutlarında yanıklar oluştu. Neccar ailesi, bunun üzerine tekrar Bursa’nın İnegöl ilçesinde geldi. İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Devlet Hastanesi yetkilileri ile görüşerek, ailenin tedavi edilmesi için talimat verdi. Akça, aileye geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, gerekli tedavilerinin yapılacağını bildirdi.

Yaşadıkları olayı anlatan baba Mahmud Neccar, “Bir yıl önce Suriye’deki iç savaş sebebiyle Türkiye’ye geldik. Burada iş bulamayınca tekrar memleketimize döndük. 8 ay Suriye’de kaldık, fakat orada da iş yoktu. 20 gün önce IŞİD’in saldırısı gerçekleşti. Saldırıda kimyasal bomba kullandılar. Evimiz yerle bir oldu, eşyalar kullanılmayacak hale geldi. Çocuklarımın, eşimin ve benim psikolojim bozuldu. Sırtımda, bacaklarımda ve karın bölgesinde, kısacası vücudumun her tarafında yanıklar var. iki çocuğum ve hanımımın da her tarafında yanıklar var. Oradaki kimyasal bombardımanın ardından 15 gün evvel tekrar buraya geldik” dedi.

Devletin kendilerine yardım elini uzattığını anlatan baba Neccar, “Bizim yardım çağrımıza devlet yetkilileri cevap verdi. Şu anda tedavi edileceğiz” ifadelerini kullandı.

Neccar ailesi İnegöl Devlet Hastanesi’ne acil servisine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yanıklar oluşan ve ciğerleri hasar gören aile fertleri tedavi altına alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X