Kına gecesinde ‘toprak bastı parası’ kavgası: 8 yaralı

Çanakkale’nin Yenice İlçesi’nde, bir kına gecesinde köyün gençleri ile damadın yakınları arasında ‘toprak bastı parası’ nedeniyle çıktığı ileri sürülen ve bıçakların kullanıldığı kavgada 8 kişi yaralandı. Jandarma olayın ardından 8 kişiyi gözaltına aldı.

Kına gecesinde ‘toprak bastı parası’ kavgası: 8 yaralı

Çanakkale’de özel güvenlik görevlisi Hayrettin Türkay (26), ile Yenice İlçesi’nden Fatma Koç (22), bir süredir devam eden arkadaşlıklarını nikah masasına taşımaya karar verdi. Ailelerinin de onayının alınmasının ardından Yenice’ye 35 kilometre mesafedeki Bayatlar Köyü Meydanı’nda, bayramın ikinci günü olan geçen 18 Temmuz’da kına gecesi düzenlendi. 

Kına gecesine damat Hayrettin Türkay’ın Bayramiç’teki yakınları ve arkadaşları da katıldı. Bayatlar Köyü’nden bir grup genç, iddiaya göre yöredeki ‘toprak bastı parası’ geleneği nedeniyle damat ve yakınlarından toplam bin 500 lira ve 5 kasa bira istedi. Ancak damadın yakınları parayı çok bulup, 500 lira vermeyi önerdi. Bunun üzerine tartışma çıktı.

IŞIKLAR KAPATILDI, MEYDAN KAVGASI BAŞLADI

Tartışma sırasında, kına gecesinin yapıldığı meydanın ışıkları henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından kapatıldı. Karanlıkta köyün gençleri ile damadın yakınları birbirine girdi. Tekme ve yumrukların konuştuğu kavgada bıçaklar da kullanıldı. Kavgada 3’ü bıçakla 8 kişi yaralandı. Olayların daha fazla büyümesini bu sırada gelen jandarma ekipleri önledi. 

Kavgada yaralanan 8 kişi ambulanslarla Yenice Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan 3 kişi Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Jandarma olayın ardından 8 kişiyi gözaltına alırken, kına gecesinde çekilen fotoğraf ve görüntülere incelenmek üzere el konuldu. 

Olayların ardından ertesi gün yapılması düşünülen gelin alma töreni iptal edilirken, genç çift birlikte Bayramiç’e döndü. Genç çift, ertesi gün yapılan düğünün ardından kıyılan nikahla evlendi. Jandarma, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X