Kır çiçekleri Çanakkale ruhunu tenefüs etti

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri (Kır Çiçekleri), Bursa’daki Rotary kulüplerinin davetlisi olarak gittikleri Çanakkale’de, 1915 yılında destansı mücadelenin verildiği toprakları ziyaret ettiler.

Kır çiçekleri Çanakkale ruhunu tenefüs etti

Kır Çiçekleri, Rotary 2440. Bölge Toplum Hizmetleri Komitesi’nin önderliğinde, Gökdere, Kuzey Yıldızı, Yeşil, Osmangazi, Bademli, Heykel, Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü’nce finanse edilen gezide, Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası’ndaki tarihi alanları gezdiler.

Rehber eşliğinde savaşta kullanılan tabyalar, sargı yerleri, Conkbayırı, Çanakkale Şehitler Abidesi, 57. Alay ve birçok şehitliği görme fırsatı bulan Kır Çiçekleri, deniz ve kara savaşı hakkında da bilgi aldılar.

Öğrencilerin Çanakkale Şehitleri Abidesi’nde hep bir ağızdan İstiklal Marşı okuması, alanda bulunan tüm turist ve ziyaretçileri duygulandırdı.

Rotary 2440. Bölge Toplum Hizmetleri Komitesi Başkanı ve geçmiş dönem Guvernörü İsmail Rodoplu, Çağdaş Eğitim Kooperatifi ile sürekli iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, Kır Çiçekleri’nin, Çanakkale gezisiyle Cumhuriyet ruhunu, özgürlük ve bağımsızlığa giden yolda dökülen kanların önemini çok daha iyi kavradıklarını dile getirdi.

Gökdere Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Dal ise, Bursa’daki Rotary kulüplerinin ÇEK’i çok önemsediğine dikkati çekerek, “Rotaryler olarak Kır Çiçekleri’nin eğitimlerine, kişisel gelişimlerine, araç-gereçlerine, kültür gezilerine destek veriyoruz, vermeyi de sürdüreceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X