Kira alacağı davalarına temyiz yolu

Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı kanun tasarısıyla, 40 bin lira üzerindeki kira ilişkisinden doğan alacak davalarında istinaf mahkemesinin verdiği karar temyiz edilebilecek.

Kira alacağı davalarına temyiz yolu

AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, TBMM’ye gönderilen Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin İşleyişinde Ortaya Çıkan Sorunların Giderilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının yasalaşması halinde, daha önce miktarı ne olursa olsun temyiz edilemeyen ve istinaf mahkemelerinde kesinleşen kira alacağıdavalarında yeni bir dönem başlayacak.

Mevcut düzenlemede yer alan, sulh hukuk mahkemelerinin, kira ilişkisinden doğan alacak davalarıyla ilgili kararlarına karşı temyiz yoluna başvurulamamasını içeren hükümde değişiklik yapılacak.

 

Kira alacağı davalarında ilk derece mahkemelerinin verdiği ve istinafta kesinleşen kararlara karşı hem ev sahibine hem kiracıya temyiz yolu açılacak.

 

Tasarının yasalaşmasıyla, değeri 40 bin liraya kadar olan kira alacağı davaları istinaf mahkemelerinde kesinleşecek. Bu miktarın üstündeki davalarla ilgili kararlar ise temyiz edilebilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X