‘Kiralık işçilik tasarısı geri çekilmeli’

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) 8’inci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, ‘Kiralık İşçilik Yasa Tasarısı’nın bu haliyle çalışanlar için bir tehdit olduğunu belirterek, tasarının geri çekilmesini talep etti.

‘Kiralık işçilik tasarısı geri çekilmeli’

ASLIHAN AYDIN

 

Türk-İş, Bursa’da örgütlü 22 sendikası ile birlikte dün Fomara Meydanı’nda basın açıklaması yaparak, kiralık işçiliğe, esnek çalışmaya ve kurulacak İstihdam bürolarına karşı çıktı. 

Burada konuşan Sabri Özdemir, kamuoyunda kiralık işçilik olarak bilinen düzenlemenin çalışanların iş şartlarını daha esnek ve güvencesiz duruma getireceğini vurguladı. 

İşverenlerin isteği doğrultusunda kiralık işçiliğin yasalaştırılmaya çalışıldığını kaydeden Özdemir, ”Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda 81 ilde imza kampanyası düzenledik. Topladığımız imzaları 17 il merkezinde yaptığımız kitlesel toplantılar sonrası il başkanlıklarına verdik ama yine de vazgeçmediler. Biz de vazgeçmeyeceğiz. 4 Mayıs’ta tasarı yeniden görüşülmeye başlandı. Türk-İş de olağanüstü toplanarak durumu değerlendirdi ve meclise giderek görüşmeleri izledi. İşçiyi bir meta haline getirerek, insan olma onurunu inciterek sürdürülen politikalara dün de karşı çıktık, bugün de karşı çıkıyoruz” dedi.

YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

Kanun tasarısında bir kısım düzeltmelerin yapıldığını ama işçilerin duyarlı olduğu noktalarda beklenen düzenlemelerin gerçekleştirilmediğine dikkat çeken Özdemir, ”Tasarı geri çekilmeli ve Türk-İş’in talebi doğrultusunda düzenlenmelidir” ifadesini kullandı. Süreci meclisten izlemeye devam edeceklerini dile getiren Özdemir, ısrarlı olunursa Cumhurbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi nezdinde girişimlerde bulunacaklarını kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X