Kıran dere ıslah ediliyor

İznik’te çevreye zarar veren dereler ıslah çalışmalarıyla temiz ve düzenli hale dönüşüyor. Bunlardan biri olan Kıran dere yürütülen çalışmalar sonunda, bambaşka bir görünüme kavuşacak.

Kıran dere ıslah ediliyor

HAYRİ ŞEN

İznik’te son yıllarda yapılan uygulamaya konulan cevre projeleriyle  birlikte dereler de tek tek ıslah ediliyor.

Bu kapsamda İznik Gölü’nün önemli damarlarından birini oluşturan Kıran Dere artık hayat buluyor. Yaz aylarında sivrisinek yatakları ile yerleşim bölgesini rahatsız eden Kıran Dere’nin ıslah edilmesinin ardından yerleşim alanları da nefes alacak. DSİ tarafından ihale edilen Kıran Dere Islah Projesi 500 gün içerisinde tamamlanacak. Bin 266 metre uzunluğundaki alanda çift taraflı olarak 3 metre yüksekliğinde taş işlenecek olan bölgenin zemininde ise beton kaplama yapılacağı belirtildi.

KÖKLÜ ÇÖZÜM

Kıran Dere ıslah çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Osman Sargın çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Sargın, “Yıllardır çözülemeyen ve her yıl temizlenmek zorunda kalan Kıran dere bölgesine köklü çözüm bulundu. Buradaki vatandaşlarımızın büyük sorunu olan sivrisinek için DSİ yetkilileri ile görüşmemizde biran önce ıslah edilmesi konusunda görüşlerimizi ilettik. Girişimlerimiz neticesinde gerekli çalışmalar yapılarak Islah Projesi kapsama alındı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X