Kıran Tepesi’ne OMGİ cihazı

İnegöl Belediyesi’nin DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) projesi kapsamında yer alan yamaç paraşütü ve diğer havacılık aktivitelerinin daha sağlıklı yapılabilmesi için İnegöl’de Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kuruluyor.

Kıran Tepesi’ne OMGİ cihazı

Uçuş bölgesinde rüzgarın yönünü, basıncı, nemi, güneşi, kar ve yağmur yağışlarını önceden tespit edebilmeye yarayacak tam teşekküllü cihazın kurulumu için Eskişehir’den gelen Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Hikmet Çatalkılıç ile bölge müdürlüğünde görevli tekniker Kamil Tansel Köse, Havacılık ve Doğa Sporları Federasyonu Başkanı Özden Albamya nezaretinde Kıran bölgesinde incelemelerde bulundu.

SPORTİF HAVACILIĞA DESTEK

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Hikmet Çatalkılıç, “Hızla gelişen gözlem ağımıza burada kuracağımız Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ile bir tane daha ekleyeceğiz. 2 bin 222 metre rakımlı bu tepede yapılacak olan uçuculuk faaliyetlerinin güvenli bir şekilde yapılması için gerekli meteorolojik destek ile sportif havacılığın da yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X