Kirazlıyayla’da maden tepkisi sürüyor

Yenişehir’in Kirazlıyayla Köyü’nde, Lübnanlı bir maden firması tarafından yüzlerce ağacın kesilmesi nedeniyle köylülerin tepkisi sürüyor.

Kirazlıyayla’da maden tepkisi sürüyor

Daha önce yaptıkları eylemlerle sesini duyuran köylüler, bu defa yayımladıkları video ile köylerinde maden fabrikası istemediklerini söyledi.

Maden çıkarılmasına karşı olmadıklarını ifade eden köylüler, “Yeraltı zenginlikleri bizim değil devletimizindir. Biz madene değil, fabrikaya karşıyız. Ağaçlarımızın kesilip ciğerlerimizin yok edilmesini istemiyoruz” dedi.

Köylülere destek veren İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Ercan Özel de, “Bu alandaki binlerce ağaç ve canlı vardı ama şu an hiçbiri yok. Çinko, kurşun, bakır zenginleştirme tesisi ve atık barajı projesi adı altında buradaki güzellikler yok edildi. Köyün merası maden tesisi tarafından kullanılıyor. Hayvanların su içtiği gölet kurudu. Köylüler, hayvanlarının su ihtiyacını giderecek yer arıyor. Böyle devam ederse meralar, piknik alanları yok edilecek. Köyün mezarlığı dahi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Yetkilileri bu soruna çözüm bulmaya çağırıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X