‘Kırbıs’ta kapsamlı bir çözümü destekliyoruz’

Kıbrıs’ta çeşitli temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ada’daki çözümüm çok kolay olmayacağını vurgulayarak, her iki toplumunda geçmişte çok acılar yaşadığını buna karşın geçmişe takılı kalmadan kapsamlı bir çözümün olmasını destekledikleri

‘Kırbıs’ta kapsamlı bir çözümü destekliyoruz’

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Kıbrıs’ın Kuzeyinde ve Güneyinde temaslarda bulunmak için Kıbrıs’a geldi. Güney Kıbrıs Rum kesiminde Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşen John Kerry, daha sonra KKTC’ye geçerek KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhurbaşkanlığında bir araya geldi. John Kerry Temaslarının ardından Ara bölgede Fulbright merkezinde basın toplantısı düzenledi.

JOHN KERRY: KIBRIS’TA KAPSAMLI BİR ÇÖZÜMÜ DESTEKLİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry basın toplantısında başından buraya Kıbrıs sorununu yakından takip ettiklerini söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadisi müzakerlerdeki çalışmalarını taktir ettiklerini söyledi. Çözümüm çok kolay olmayacağını vurgulayan John Kerry, her iki toplumunda geçmişte çok acılar yaşadığını, geçmişe saygı göstererek ancak geçmişe takılı kalmadan adada kapsamlı bir çözümün olmasını desteklediklerini kaydetti. ABD’nin bu sürece maddi ve manevi destek vereceğini de belirtti.

KERRY İKİ TOPLUMLU BARIŞ OYUNCULARININ BASKET ANTRENMANINI İZLEDİ

Kerry daha sonra iki toplumlu gençlerden oluşan “Barış Oyuncuları” adı taşıyan “Peaceplayers Cyprus” oyuncuları ile buluştu. Kerry, antrenmanlarını da izlediği oyuncularla sohbet etti.

İLK ATIŞTA BASKET

ABD Dışişleri bakanı John Kerry sahaya girerek basketbol topu ile tek bir atış yaptı. Kerry’nin tek atışında topu potaya sokmayı başardı. Genç oyuncuların alkışını alan Kerry’e, Peaceplayers Cyprus forması armağan edildi. İki basketbol topunu imzalayan Kerry oyuncularla anı fotoğrafı çektirdi.

KERRY LİDERLERLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ardından, onuruna ara bölgede BM Misyon Şefi ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’ın ikametkahında akşam yemeğine katıldı. Yemeğe, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de katıldı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry daha sonra Adadan ayrıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X