Kırkpınar’da başpehlivan belli oldu!

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı, rakibi Osman Aynur’u yenen Orhan Okulu oldu.

Kırkpınar’da başpehlivan belli oldu!

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı, Antalyalı Orhan Okulu oldu.

Kırkpınar Er Meydanı’ndaki organizasyonun son günündeki başpehlivanlık mücadelesi, Orhan Okulu ile 2006 yılının başpehlivanı hemşehrisi Osman Aynur arasında yapıldı.

Başhakem Hüsnü Patron, yardımcı hakemler Metin Şener ve Bilal Şahin’in görev yaptığı final karşılaşmasında, sıcak hava, güreşçileri oldukça zorladı. Zaman zaman durağanlaşan müsabakada, iki taraf da performanslarını puanlama bölümüne sakladı. Puanlama bölümünde de sonuç alınamayınca, ilk puanı kazanan pehlivanın galip sayılacağı, “altın puan” da denilen uzatmalı puanlama bölümüne geçildi. Orhan Okulu, 53. dakikada kazandığı puanla galip gelerek 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu ve “altın kemer”i taktı.

Müsabakayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Güreş Ağası Seyfettin Selim de izledi.  

Bakan Kılıç, burada yaptığı açıklamada, Kırkpınar’ın fiziki altyapısını güçlendireceklerini belirterek, er meydanının, fiziki anlamda Kırkpınar’a yakışır hale geleceğini ifade etti.

Kılıç, “İyi bir mesafe aldık. Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıl, burayı farklı bir şekilde imar edip, farklı bir Kırkpınar yaşatacağız. Bu geleneğin yıllar yılı devam etmesi için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Bakan Müezzinoğlu ise Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin önemli bir değer olduğunu, herkesin bu spora daha iyi bir şekilde sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X