Kırmızı et üreticileri büyük mezbaha istiyor

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca, ilçede kasap esnafı ve besicilerin hayvanlarını kestirecek yeterlilikte bir mezbaha bulunmadığını ifade ederek, bu durumun Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyelerini üzdü

Kırmızı et üreticileri büyük mezbaha istiyor

AYHAN FİDAN

İlçe mezbahasının butik mezbahane statüsünde ruhsatlandırılması ve kasap esnafının komşu ilçelerde kesim yapmasının Karacabey’e maddi ve manevi zarar verdiğini ifade eden Karaca, “İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün verdiği ruhsat günde sadece 4 adet büyükbaş ve 12 adet küçükbaş hayvan kesimine müsaade etmektedir. İlçe mezbahasında kesilen hayvanlara, başka il veya ilçeye sevk müsaadesi verilmiyor. Bu da büyük bir mağduriyete yol açıyor” dedi.

İlçedeki besicilerin hayvanlarının ağırlıklı olarak Mustafakemalpaşa’da kesildiğini savunan Karaca, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı’nın çabaları ile şu anda çalışır 2 adet mezbahanın dışında, özel sektör en büyük entegre tesisinin inşaatına başlandığını ifade etti. Karaca, “Karacabey mezbahasının müsteciri zarar etmekte ve çok zor bir durumda kalmasına rağmen özveri ile mücadele etmektedir. Mevcut mezbahamız çok kısa sürede Büyükşehir Belediyesi tarafından mükemmel bir hale getirilebilir” diye konuştu.

Besicilerin kesim hayvanları için yüklü nakliye bedelleri ödediğini söyleyen Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca, “Kasap esnafımızın ödediği kesim paraları ve vergiler başka belediyelere akmaktadır. Belediyemizin en kısa sürede bu soruna el atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X