Kırmızı et üretiminde düşüş

Türkiye’nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,1 azalışla 259 bin 672 ton olarak gerçekleşti.

Kırmızı et üretiminde düşüş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılının dördüncü çeyreğine (ekim-aralık) ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre, geçen yıl dördüncü çeyrekte sığır eti üretimi 239 bin 703 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 21,8, 2017’nin aynı dönemine göre yüzde 7,8 azaldı. Koyun eti üretimi de söz konusu dönemde 17 bin 902 ton olarak öngörüldü. 

Üretim bir önceki çeyreğe göre yüzde 37,3, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 31,2 düştü. Türkiye’nin kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı’nın da gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre yüzde 23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,1 azaldı. Bu dönemde toplam kırmızı et üretimi 259 bin 672 ton oldu. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 185 bin 324 ton olarak gerçekleşti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X