‘Kırmızı ette KDV düşürülmeli’

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Gıda Komisyonu Başkanı Can Demir, gıda, tarım ve hayvancılık sektörünün sorunlarını, çözüm önerilerini ve tüketicilerin beklentilerini rapor haline getirdiklerini belirterek, bu raporu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı

‘Kırmızı ette KDV düşürülmeli’

Raporun içeriğiyle ilgili bilgi veren Demir, 2013’te başlatılması gereken ancak her defasında yapılan değişikliklerle 2016’ya ertelenen ‘Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi’ne (ÜDTS) mutlaka geçilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’de ‘Helal Sertifikalı Ürünler’ konusunda çok sayıda kurumun gönüllü olarak çalışma yaptığını dile getiren Demir, ‘Özellikle dış kaynaklı akreditasyon dahilinde ‘Helal Belgesi’ verilmektedir. Bu durum, belgelendirme firmaları, tüketiciler ve firmalar açısından son derece karmaşık bir hal almıştır. Konunun hassasiyeti ve ticari etkileri büyük olduğu için bakanlığın sorunun çözümü noktasında daha fazla etkin olması gereklidir’ dedi.

ET SANAYİ SİTESİ TALEBİ

Demir, başta İstanbul olmak üzere kayıtdışılığıyla sağlıksız kesimlerin, depoların ve dağıtımın önüne geçilmesi için et sanayi sitesinin kurulması talebinde bulunduklarını vurguladı. Can Demir, “Kırmızı et satışında toptan et satışlarındaki KDV oranının yüzde 1 olması ancak perakende kırmızı et satış noktalarının yüzde 8 olarak kalması, haksız rekabet ve mali sıkıntılar oluşturduğundan yüzde 1 oranının tüketici lehine perakendeci esnafa da uygulanmalıdır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X