‘Kırmızı şeritler çekilmesine karşıyım’

Başbakan Yardımcısı Arınç, “Prensipler, ilkeler olabilir ama ‘şunu konuşacaksan hiç gelme” diye kırmızı şeritler çekilmesine kesinlikle karşıyım” dedi.

‘Kırmızı şeritler çekilmesine karşıyım’

Manisa’da yayın yapan ETV’de canlı yayına katılan Arınç, “AK Parti herhangi bir partiyle hükümet kurabilir, buna sayısı yetiyor. Herhangi bir parti üçü bir araya gelmeden hükümet kuramıyor. Dolayısıyla sorumluluk bizimdir. Biz de çocuğun annesi gibiyiz. Bu ülkenin sahibi olarak kendimizi görüyoruz” dedi.

“Kırmızı şeritler çekilmesine kesinlikle karşıyım”

Kırmızı çizgi ifade etmenin hiçbir siyasi parti genel başkanına yakışmayacağını belirten Arınç, “Prensipler, ilkeler olabilir ama ‘şunu konuşacaksan hiç gelme” diye kırmızı şeritler çekilmesine kesinlikle karşıyım. Bu, işi olmaz noktaya götürür” şeklinde konuştu.

“Tüm hazırlıklarımızı yaptık”

Arınç, birinci turda genel görüşmelerin olacağını belirterek, ikinci turda esaslar üzerinde konuşacaklarını söyledi.

Arınç, “Bunların hepsi 15 gün içinde olup bitecek şeyler. Tüm hazırlıklarımız yaptık. CHP’nin röntgenini çıkardık, MHP’nin röntgenini çıkardık” dedi.

“Çocuk oyuncağı bir iş değil”

“Bir dedikodu çıktı ‘Kılıçdaroğlu Başbakan Yardımcısı da olmayabilir’. Bu doğru bir şey değil” diyen Arınç, “Öyle bir teklifte bulunsa bile doğru olan o partinin genel başkanının hükümette sorumluluk almasıdır. Çocuk oyuncağı bir iş değil” şeklinde konuştu.

Arınç, konuşmasında şunları kaydetti:

“Kılıçdaroğlu şunu teklif etse bize ‘ben başbakan olayım da siz başbakan yardımcısı olarak hükümette bulunun.’ Ben Kılıçdaroğlu’nun akıllı bir insan olduğunu düşünüyorum, böyle gülünç bir teklifte bulunmaz. Bu lokomotifi vagonların arkasında koymaya benzer.”

“Türkiye’yi hükümetsiz, sahipsiz bırakmayız”

Arınç, Yunusemre Belediyesi tarafından Yeni Mahalle’de verilen iftarda yaptığı konuşmada ise “Genel Başkanımız partileri ziyaret edecek. Sonra ortak noktalarda buluşacağımız bir parti ile koalisyon hükümeti kurup yolumuza devam edeceğiz. Endişeniz olmasın, Türkiye’yi hükümetsiz, sahipsiz bırakmayız” dedi.

Arınç, “Daha bir ay önce bir karar verdiniz. Bu kararı yok saymak mümkün değil. Siz bize ‘bir partiyle, iki partiyle hükümet kurun’ dediniz. Biz bunun için çalışacağız” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X