Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Kirpi Ailesi 8.yaşında!

Pazar günleri Olay Gazetesi’nin Çekirge sayfasında yayımlanan “Kirpi Ailesi” karikatür köşesi, 8 yaşında.

Pazar günleri Olay Gazetesi’nin Çekirge sayfasında yayımlanan "Kirpi Ailesi" karikatür

Kardelen Kestane Şekeri sponsorluğundaki “Kirpi Ailesi” karikatürleri okuyuculardan oldukça yoğun ilgi görüyor. Sanatçı Kemal Akkoç’un çizgileriyle 8 yıldır sürdürülen “Kirpi Ailesi” serisi, Kardelen Kestane şirketinin kurucusu Mümin Akgün’ün de onayıyla yayımlanmaya başlamıştı. Kirpi Ailesi Bursa’nın sevilen figürlerinden biri oldu.

Karikatürsit Kemal Akkoç, bu sanatsal fikrin oluşum ve yayımlanış süreçlerini özetledi: “Çizdiğim kirpi tiplerini Kardelen fabrikası işçilerinin beğenisine sunan Mümin Akgün, doğru karakterleri bulmamızı sağladı.” Aslında, Kirpi Ailesi’nin bir fabl* eser olduğunu belirten Akkoç; “Hayvanlar (kirpiler) konuşur, insanlar kendilerine pay çıkarır. Amacım, Kirpi Ailesi aracılığıyla toplumsal olaylara espirili yaklaşıp ışık tutmak ve düşündürmektir. Bazen yerel konularda bazen de evrensel konularda dünya sorunlarını çizmekteyim. Sanatımla, toplumsal, küresel duyarlılığımı okuyuculara aktarıyorum” dedi.

916e1ebd 4944 4cc5 b924 fbc733d247d2

Karikatürist Kemal Akkoç; “İyi, güzel, temiz, barışcıl bir dünya için çizgilerimle varım!”

Sanatçı Hakkında:

Üç karikatür kitabı olan Kemal Akkoç, 51 yıldır, Bursa Kültürpark’ta “Portre karikatürü” çizmektedir. Sanatçının yurtiçi ve yurtdışında aldığı pek çok ödülü bulunuyor. Hayvan sevgisini içeren “Sütlaç Şov” ve”Arkadaş Şov” çocuk gösterilerini de 2001’den beri okullarda sunmaktadır.

*Fabl eserlerin kahramanları genellikle hayvanlardır. Ama bu hayvanlar insanlar gibi düşünür, konuşur ve insanlar gibi davranır. Sonunda bir ahlâk dersi vermek amacıyla kaleme alınan, konusu bitkiler, hayvanlar veya cansız varlıklar arasında geçtiği düşünülen ve genellikle manzum olan edebî yazılara fabl denir.

05ee4a72 73fd 4bba a421 7a0726976329 1


Avatar Seç KAPAT
Türk sinemasının "Gülümseten Yüzü" Kemal Sunal, aramızdan ayrılalı 26 yıl
Sıradaki Haber Kemal Sunal’sız geçen 26 yıl