Kirpi Ailesi 8.yaşında!

Pazar günleri Olay Gazetesi’nin Çekirge sayfasında yayımlanan “Kirpi Ailesi” karikatür köşesi, 8 yaşında.

Kirpi Ailesi 8.yaşında!

Kardelen Kestane Şekeri sponsorluğundaki “Kirpi Ailesi” karikatürleri okuyuculardan oldukça yoğun ilgi görüyor. Sanatçı Kemal Akkoç’un çizgileriyle 8 yıldır sürdürülen “Kirpi Ailesi” serisi, Kardelen Kestane şirketinin kurucusu Mümin Akgün’ün de onayıyla yayımlanmaya başlamıştı. Kirpi Ailesi Bursa’nın sevilen figürlerinden biri oldu.

Karikatürsit Kemal Akkoç, bu sanatsal fikrin oluşum ve yayımlanış süreçlerini özetledi: “Çizdiğim kirpi tiplerini Kardelen fabrikası işçilerinin beğenisine sunan Mümin Akgün, doğru karakterleri bulmamızı sağladı.” Aslında, Kirpi Ailesi’nin bir fabl* eser olduğunu belirten Akkoç; “Hayvanlar (kirpiler) konuşur, insanlar kendilerine pay çıkarır. Amacım, Kirpi Ailesi aracılığıyla toplumsal olaylara espirili yaklaşıp ışık tutmak ve düşündürmektir. Bazen yerel konularda bazen de evrensel konularda dünya sorunlarını çizmekteyim. Sanatımla, toplumsal, küresel duyarlılığımı okuyuculara aktarıyorum” dedi.

Karikatürist Kemal Akkoç; “İyi, güzel, temiz, barışcıl bir dünya için çizgilerimle varım!”

Sanatçı Hakkında:

Üç karikatür kitabı olan Kemal Akkoç, 51 yıldır, Bursa Kültürpark’ta “Portre karikatürü” çizmektedir. Sanatçının yurtiçi ve yurtdışında aldığı pek çok ödülü bulunuyor. Hayvan sevgisini içeren “Sütlaç Şov” ve”Arkadaş Şov” çocuk gösterilerini de 2001’den beri okullarda sunmaktadır.

*Fabl eserlerin kahramanları genellikle hayvanlardır. Ama bu hayvanlar insanlar gibi düşünür, konuşur ve insanlar gibi davranır. Sonunda bir ahlâk dersi vermek amacıyla kaleme alınan, konusu bitkiler, hayvanlar veya cansız varlıklar arasında geçtiği düşünülen ve genellikle manzum olan edebî yazılara fabl denir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X