Kırsal kalkınmaya BUSMEK desteği

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Merkezi (BUSMEK) Orhaneli’ndeki vatandaşlara da hizmet vermeye başladı.

Kırsal kalkınmaya BUSMEK desteği

OSMAN SAK

Bugüne kadar 120 bin kişinin eğitim aldığı BUSMEK kurs merkezi törenle açıldı. Açılışa Orhaneli Kaymakamı, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık Belediye Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İlk etapta ipek halı dokuma ve giyim teknolojileri olmak üzere iki branşta 60 kursiyerin eğitim alacağı kurs merkezinin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 4 dağ ilçesinin en önemli sorununun göç olduğunu dile getirdi. İlk hedeflerinin göçü durdurmak olduğunu ifade eden Altepe, “Bunun için üretimi mutlaka artırmalıyız. Hangi ilçemizde ne tür değer varsa, kaplıca varsa turizm yatırımı, tarımsal destek, burada olduğu gibi ipek dokumacılığı gibi bu değerleri ekonomiye kazandırmak istiyoruz” dedi.

İPEK HALI ÜRETİMİ

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da 2006 yılında kıt kaynaklarla Avrupa Birliği projesi olarak başlayan ipek halı dokuma ve konfeksiyon atölyesinin BUSMEK sayesinde daha da güçlü hale geldiğini söyledi. 

Bugüne kadar 700’ün üzerinde kişinin tekstil işçisi olmasına imkan sağladıklarını belirten Tatlıoğlu, “Büyükşehir Belediyemizin çalışması burayla sınırlı değil. ‘Bir şeyler öğrenmek istiyorum’ diyen herkese eğitim verilecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X