Kırsal kesime destek sürüyor

Bütünşehir Yasası uygulamaya girdikten sonra artan bütçesini ilçelerin gelişmesi için seferber eden Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimde üretimin artması ve göçün durması için 37 çiftçiye daha salça makinası hibe etti.

Kırsal kesime destek sürüyor

Dağ ve ova ilçelerindeki sebzelerin endüstriyel ürün haline gelebilmesi için temin edilen salça makinaları, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Arabayatağı yerleşkesinde düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Muhtarlara salça makinalarını bizzat teslim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bütünşehir’in kalkınmasına yönelik yaptıkları çalışmalar kapsamında üreticiye desteklerinin sürdüğünü ifade etti.

Bütünşehir Yasası çıktığı günden bugüne kadar almadıkları hizmetleri almaya başlayan kırsal kesimde üretimi artıracak ve iç göçü engelleyecek faaliyetlerin titizlikle sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Altepe, “Ülkemizin en bereketli topraklarına sahip Bursa’mızın tarımsal alanda da örnek olması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz ay 46 çiftçimize salça makinesi ile 5 malt serme makinesi hibe ettik. Bugün de toplam 37 salça makinesini muhtarlarımıza teslim ediyoruz” dedi.

 

Başkan Altepe, Türkiye’nin en verimli ovalarına, coğrafi koşullarına sahip Bursa’da tarımsal üretime büyük önem verdiklerini kaydetti. Altepe, “Tarım ve hayvancılığın, üretimin gelişmesini, çiftçi ve köylünün, esnafın desteklenmesini, üretimin artması yönünde tesisler kurulması konusundaki tüm faaliyetleri kurduğumuz tarım birimleri eliyle sürdürüyoruz. Bugün de burada çiftçilerimize yine tarım şirketimiz aracılığıyla domateslerin salçaya dönüşmesi için makinalar veriyoruz. Böylelikle ufak da olsa aile bütçelerine katkı sağlamış olacaklar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X