Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

‘Kırsal mahalleler tesisleşmeli’

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, topyekûn kalkınma için kırsal mahallelerde ürünleri işleyip mamul haline getirecek tesislerin şart olduğunu söyledi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, topyekûn kalkınma için kırsal mahallelerde

AYHAN FİDAN

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Halil İbrahim Sofrası etkinlikleri kapsamında Karasu Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle kahvesinde kurulan sofrada vatandaşlarla buluşan Belediye Başkanı Ali Özkan, mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi. Topyekûn kalkınma için kırsal mahallelerde ürünleri işleyip mamul haline getirecek tesislerin şart olduğunu ifade eden Özkan, bunu gerçekleştirecek projeleri de yakın zamanda hayata geçireceklerini söyledi.

Başkan Özkan, kırsal yörelerde topyekûn ve sürdürülebilir bir kalkınma için modern ve teknolojik imkânlarla donatılmış tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilerin kendi yörelerinde zengin ve müreffeh şekilde yaşamasını ilke olarak benimsediklerini vurguladı. Özkan, “Her kırsal yöremizin kendine özgü önemli üretim değerleri var. Bu ürünler, çiftçimizin elinden hammadde olarak niteleyebileceğimiz şekilde katma değeri düşük olarak tüketiciye ve pazarlara ulaşıyor. Bu durum, çiftçimizin kalkınması adına önemli bir olumsuzluk teşkil ediyor” dedi. 

PROJELER BEKLİYOR

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Ufak ve orta ölçekli işletmelerin, üretildiği yere yakın bir konumda olması gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla, bizim ve ilçemizde yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin projeleri var ve bu projeler hayat geçirilmeyi bekliyor. Bu hedeflerimize ulaşma konusunda bürokratik engellerin de aşılması gerekiyor ve bunun aşılması için tüm kurumlar nezdinde, gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuların çözümü ile birlikte, mevcut projelerimizi tek tek hayata geçirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.


Avatar Seç KAPAT
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bursa dahil
Sıradaki Haber Bursa dahil 64 ilde yapılacak konutların satış tarihi belli oldu!