Kırsal mahallelere salça çekme makinesi

İnegöl Belediyesi, kırsala yönelik destekler çerçevesinde 26 kırsal mahalleye 29 adet salça çekme makinesi dağıttı. Daha önce 69 kırsal mahalleye yapılan salça çekme makinesi destekleriyle birlikte, ilçede 95 kırsal mahallenin tümü salça çekme makinesine

Kırsal mahallelere salça çekme makinesi

İnegöl Belediyesi’nin kırsal mahallelere yönelik yatırım ve desteği sürüyor. İnegöl Belediyesi, 26 kırsal mahalleye 29 adet salça çekme makinesi dağıttı.

İnegöl Belediyesi şantiyesinde gerçekleştirilen törende 26 kırsal mahallenin muhtarına makineler teslim edilirken, bir saatte bin 800 kilogram domates sıkma özelliğine sahip olan makinelerin mahalle sakinlerine büyük kolaylık sağlayacağı belirtildi. Makineler muhtarlar nezaretinde tüm vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak kullanılabilecek. Salça çekme makinelerinin dağıtım töreninde bir konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Artık tarım da ziraat de bizim konularımız arasında. Büyükşehir yasasıyla beraber tarımsal faaliyetlerde çiftçimize kolaylık sağlayacak farklı projeleri hayata geçiriyoruz” dedi. 

SAATTE BİN 800 KİLOGRAM

Erken uyarı sistemleri, salça çekme makinesi, fidan ve arı kovanı dağıtımı, fuarlar gibi çalışmaları anlatan Aktaş, makinelerin teknik özellikleri hakkında da bilgi verdi. 

Aktaş, “Muhtarlarımıza teslim ettiğimiz salça çekme makineleri 65 kilogram ağırlığında, kolay taşınabilir makineler. 2.2 kw motor gücü, saatte bin 800 kilogram domates ve 480 kilogram biber sıkma özelliğine sahip. Daha önceki yıllarda bir miktar Büyükşehir Belediyemiz de dağıtmıştı. Toplam 69 kırsal mahallemize salça çekme makinesi vermiştik. Bugün de vereceğimiz 26 mahallemizle beraber inşallah kırsal mahallelerimizi tamamlıyoruz. 

Bugün Yeniceköy, Çitli, Deydinler, Dömez, Gedikpınar, Gülbahçe, Hayriye, Hocaköy, İsaören, Karagölet, Karalar, Kestanealan, Kıran, Konurlar, Kulaca, Kurşunlu, Küçükyenice, Maden, Eskibahçekaya, Özlüce, Paşaören, Sarıpınar, Sungurpaşa, Tüfekçikonak, Yeniyörük ve Yukarıballık mahallelerimize salça çekme makinelerini teslim edeceğiz. Böylece kırsal mahallelerdeki vatandaşlarımız mahalle muhtarımızın gözetimi ve kontrolünde kışlık ihtiyaçları olan salçalıklarını dağıtımı yapılan bu makinelerden rahatlıkla çekme imkânına sahip olacaklar” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önümüzdeki günlerde yapacakları çalışmalarla ilgili de bilgi verdi.Aktaş, 3 bin adet ceviz fidanı, 10 adet ceviz silkeleme makinesi ve 10 adet de kestane harman makinesi dağıtımını gerçekleştireceklerini ifade etti. Aktaş, “Bunları yaparken de hem İnegöl Belediyesi’nin hem de çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın destek ve katkılarıyla yapıyoruz. Büyükşehirimizin imkanlarını kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X