Kırsala yonca tohumu desteği

Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşalı çiftçilere önemli bir destek daha sağlarken, yonca tohumu dağıttı.

Kırsala yonca tohumu desteği

Hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı Mustafakemalpaşa’da bitki yemi ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, 550 çiftçiye TİGEM’den temin edilen yonca tohumlarını dağıttı. Büyükşehir Belediyesi Mustafakemalpaşa Şantiyesi’ndeki törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, baharın gelmesiyle birlikte hayvancılık yapan çiftçilerin yüzünü güldüren bir desteğin sağlandığını söyledi.

Her çiftçiye toplam 6 dekar alana ekilebilecek 25 kiloluk yonca tohumu verildiğini belirten Kurtulan, “Mustafakemalpaşa, tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerinin en çok yapıldığı bölgelerin başında geliyor. 

Mustafakemalpaşa’nın tarımsal sanayi ve hayvancılığı önceleyen yatırımlarla gelişeceğine inanıyoruz. Soframızdaki ekmeği el ele vererek büyüteceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye kırsala dönük desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Çiftçinin tarım ve hayvancılık faaliyetleri kapsamında her türlü beklentisinin Büyükşehir tarafından karşılandığını ifade eden Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yetişkan Keskin ise, kaliteli bir kaba yem olan yoncanın, yem maliyetlerini azaltarak süt verimliliğinde ciddi artış sağladığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X