Kırsaldaki öğrenciler yazarla buluştu

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği tarafından çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen ‘Kırsaldaki öğrenciler yazarla buluşuyor’ projesi kapsamında, yazar Nadide Utku kı

Kırsaldaki öğrenciler yazarla buluştu

Bir hafta süren çalışmada Karaorman, Devecikonağı, Alpagut, Çaltılıbük, Çeltikçi, Koşuboğazı, Adaköy, Tatkavaklı ve Güllüce ilkokullarında eğitim gören 500 öğrenciyle bir araya gelen Nadide Utku, kitap yazma serüvenini çocuklarla paylaştı. Kitap okumanın faydalarını anlatan Utku, gelişim için edebiyatın önemine işaret etti. 

YENİ UFUKLAR

Tatkavaklı İlkokulu’ndaki programa katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, genç nesilleri kitapla buluşturan projelere her zaman destek olacaklarını söyledi. Bilgiye ulaşılacak ilk basamağın kitaplar olduğunu belirten Kurtulan, “Okunan kitaplar insanlara yeni ufuklar açar. Küçük yaşlardan itibaren kazanılan okuma yetisi ile düşüncenin önündeki engeller kalkar, çocuklarda anlama ve anlamlandırma yeteneği gelişir. Bu proje, kırsaldaki öğrencilerimiz için hem kitap okuma alışkanlığı edinmeleri, hem de kitaba ulaşımın sağlanması adına önemli bir adım oldu” dedi. 

Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Kekil Şimşek ise yazarların öğrencilerle buluştuğu projeye destek veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X