Kırşehir’de Doğuya Giden Otobüs Yolcularına Çikolata İkram Edilip Çiçek Verildi

Kayseri karayolu üzerinde Doğu ve Güneydoğu seferi yapmakta olan otobüslerin yolcularına çikolata ikram edip, çiçek verdi.

Kırşehir’de Doğuya Giden Otobüs Yolcularına Çikolata İkram Edilip Çiçek Verildi

Kayseri karayolu üzerinde Doğu ve Güneydoğu seferi yapmakta olan otobüslerin yolcularına çikolata ikram edip, çiçek verdi. Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selehattin Ekicioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Mucur ilçesinde bir dinlenme tesisinde Doğu ve Güneydoğu seferi yapmakta olan otobüs firmalarının yolcularına çikolata ikram edip, çiçek verdi. Yolculara seslenerek Kırşehir’de yaşanan olaylardan ötürü üzüntü içerisinde olduklarını ifade eden TSO Başkanı Ekicioğlu, “Bildiğiniz gibi son günlerde ülkemizde yaşanılan olaylar hepimizi derin bir acıya boğmakta, neredeyse her gün gelen şehit haberleri hepimizin yüreğini dağlamaktadır. Tırmandırılmak istenen kaos ortamı ne yazık ki geçen hafta ilimize de sirayet etmiş, nereden geldiği belli olmayan, kendini bilmez vatandaşlar sürüsü bazı esnaflarımızın iş yerlerini yakmış, talan etmiş, ilimizden geçen Doğu ve Güneydoğu illerimize ait bazı yolcu otobüslerini taşlamışlardır. Bu yaşanılanlar sevgi ve kardeşliğin kenti Kırşehir’e hiç yakışmamış, ne yazık ki sırtımıza adeta kara bir leke çalınmıştır” dedi. Kırşehir’de Türklerin ve Kürtlerin barış içerisinde yaşamakta olduklarını anlatan Ekicioğlu, “Kırşehir 250 yıldır Kürtler ve Türkler’in iç içe, barış içinde yaşadığı, birbirinden kız alıp kız verdiği, aynı cenazelerde birlikte ağıt yakıp, aynı düğünlerde de birlikte oynadığı, halay çektiği bir şehirdir. Bu şehirde Türk ve Kürt ayrımı asla olmadığı gibi Türkler ve Kürtler adeta et ve tırnak gibi çok kültürlü, çok kimlikli bir iklimde barış içerisinde yaşamaktadır. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak yaşanan bu çirkin olaylardan dolayı Kırşehir adına hepinizden özür diliyorum. Sizlerden de ricam, Kırşehir denilince aklınıza artık bu görüntüler değil, geçmişte de olduğu gibi Ahi Evran, Yunus Emre, Hacı Bektaş gibi büyüklerimiz. Neşet Ertaş gibi ozanlarımız gelsin. Şunu unutmayın ki Türkler’le Kürtler’in kardeşliğini bu şehirde kimse bozamayacak, yüzyıllardır nasıl iç içe kardeşçe yaşıyorsak yine öyle yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X