Kırşehir’i gurbetçi döviz zengini yaptı

Avrupa’nın birçok ülkesinde yaşayan Kırşehirli gurbetçilerin, birikimlerini memleketlerindeki bankalarda değerlendirmesiyle kent, mudilerin tasarruf mevduatı hesaplarında Türk lirasından daha fazla dövizin yer aldığı 5 il arasına girdi.

Kırşehir’i gurbetçi döviz zengini yaptı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, mudilerin tasarruf mevduatı hesaplarında liradan daha fazla dövizin yer aldığı 5 il arasında yer alan Kırşehir’de 635 milyon Türk lirası, 778 milyon liralık da döviz rezervi bulunuyor. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, döviz cinsi mevduat yoğunluğunun başta Almanya ve Hollanda olmak üzere yurtdışında çalışan Kırşehirli gurbetçilerin birikimlerinden kaynaklandığını söyledi.

FAİZİNİ İZİNDE HARCIYORLAR

Bölgede Kayseri’nin döviz cinsi mevduatta birinci sırada yer aldığını dile getiren Ekincioğlu, şöyle devam etti: ”Kırşehir’de ilk 5 il arasında. Mevduatın Kırşehir’e gelmesindeki ana nedenlerden birisi Merkez Bankası’nın fazla faiz vermemesi. İşçilerimiz Kırşehir’deki devlet ve özel bankalara mevduatlarını yatırmaya başladılar. Bu paradan elde ettikleri kazançlarla da izin masraflarını karşılıyorlar. Avrupa’daki bankalara paralarını yatırdığı zaman gurbetçi zarar ediyor. Türkiye’de enflasyon da olduğu için örneğin yatırdığı 100 bin Euro parasına 3-4 bin Euro faiz alıyor. Bununla da gurbetçilerimiz tatil yapmış oluyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X