Ofis 2000 Kırtasiye… Kırtasiye ve okul malzemelerinde bir Bursa markası

Rengarenk defterler, pırıl pırıl kalemler ve çeşit çeşit okul çantalarıyla dolu dev bir depo düşünün… Öğrenciler için gerçek bir cennet olan Ofis 2000 Kırtasiye’de 35.000’in üzerinde çeşit bulunuyor. Güney Marmara’da Bursa dahil olmak üzere 7 ile dağıtım yapan Ofis 2000, 25 yıllık bir Bursa markası. Şirketin kurucu yöneticisi İbrahim Pal, sektörün pandemi döneminde yaşadığı sıkıntılara bizzat şahit oldu. Hem üreticilere, hem tüketicilere temas eden Pal ile kırtasiyecilik dünyasında son dönemde olup bitenleri konuştuk.

Ofis 2000 Kırtasiye… Kırtasiye ve okul malzemelerinde bir Bursa markası

► MURAT GÜNAY

Sayın İbrahim Pal, yeni eğitim-öğretim dönemi yakında başlayacak. Bu dönemde okulların, ailelerin, öğrencilerin taleplerinde değişiklikler oldu mu?

Kovid 19 hastalığı salgını başlayalı 17 ay oldu. Bu zamanda öncelikle sektörümüz çok büyük sıkıntılara girdi. Bu sıkıntıların temel sebebi ürün satılamamasıydı. Uzaktan eğitim olduğu için kırtasiye ürünleri satılamadı. Bu yıl 6 Eylül’de okullar açıldığında bizler de satışlar anlamında bir ivme yakalayacağız. Yeni eğitim-öğretim döneminde okullarımıza, öğrencilerimize, eğitim kadrolarımıza ve velilerimize başarılı-sağlıklı bir dönem diliyorum.

Bu sıkıntılı dönem üreticiyi de depoları da ve tüketicileri de etkiledi mi?

Bir önceki yıla göre satışlar hemen hemen %60 oranında azaldı. Tabii önümüzde bir belirsizlik vardı. Bu belirsizlik yüzünden üreticiler ürün üretmedi, ithalatçılar yeni ürün getiremedi. Bu yüzden eldeki ürünün öncelikle tüketilmesi gerekiyor. Ardından yeni üretimler ve ithalat çalışmaları başlayacaktır.

Siz hem kendi şirketinizde, hem de tedariğini sağladığınız ürünler hakkında pandemi ile ilgili önlemlerinizi aldınız mı?

Evet birçok tedbirler aldık. Pandemi başladığından bu yana internet satışı çok ivme kazandı. Bayilerimize özel bir sistem hazırladık. Bayiilerimiz depolarımıza gelmeden ürünleri internet üzerinden bize sipariş verdiler. Biz de ertesi gün, uzak yerlere kargoyla, yakın bölgelere kendi araçlarımızla gönderdik. İşyerimizde de Koronaya karşı tedbirlerimizi aldık. Hijyen koşullarını uyguladık ve çok sıkıntı yaşamadık. Ürün sevkiyatları ve cirolar anlamında sorunlar yaşadık ama yavaş yavaş her sektör gibi bunları da atlatacağız.

Sayın İbrahim Pal, Ofis 2000 şirketinin büyüklükleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Firmamız dağıtıcı bir firma olarak 25 yıldır kırtasiye işinin içindedir. 3.000 metrekarelik kendimize ait bir depodan Güney Marmara bölgesinde ürün gönderiyoruz. Panayır Mahallesi, Yalova Yolu üzerindeki işyerimizden Bursa, Balıkesir, Bandırma, Yalova, Bilecik, Eskişehir, Kütahya illerine her hafta sürekli sevkiyat yapıyoruz.

Ofis 2000 önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Ancak sadece küçük kırtasiye ürünleri değil aynı zamanda daha büyük ürünler konusunda da çalışıyor musunuz?

Listelerimizde 35.000 çeşit ürün bulunmaktadır. Bu listeye son dönemlerde hijyen ürünleri (maske, dezenfektan, kolonya gibi) de girdi. Ancak bir okulun akıllı tahta ya da masa-sandalye ihtiyaçları konusunda da derhal çözüm üretebiliyoruz. Toptan odaklı işler yapıyoruz. Asıl işimiz kırtasiyeci ve kitabevlerine ürün göndermektedir ancak büyük ihalelere de (belediyeler, kamu kuruluşları, büyük şirketler) giriyoruz.

Nihai tüketiciye yani aslında anne-babalara ve öğretmenlere neler önerirsiniz? Tükettikleri kırtasiye ürünleri konusunda nelere dikkat etmeliler?

Özellikle ‘kırtasiyeci’yi tercih etmeliler. Yani sadece fiyatı ucuz diye alınan kırtasiye ürünleri zehirlenmelere yol açabilir. Markalı ürünlerin daha makbul olduğunu düşünüyorum çünkü markalı ürün alırsanız karşınızda bir muhatabınız olur. Ancak kaynağı belli olmayan ürünleri tüketirseniz karşınızda bir muhatap bulamayabilirsiniz. Bu riskleri almamak gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X