Kış geri geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları fırtına, sağanak yağış ve kar yağışı konusunda uyardı.

Kış geri geliyor!

DENİZLERDE FIRTINA BEKLENİYOR

Batı Karadeniz’de rüzgarın Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli fırtına, Salı günü sabah saatlerinden itibaren tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Marmara’da Pazartesi kuzey ve kuzeydoğu yönlerden akşam saatlerinden itibaren fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Ege’de öğleden sonra tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Akdeniz’de rüzgarın; Pazar günü öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmekte.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE KAR GELİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; yurdumuzun kuzey ve doğusunda görülen yağışlara ilaveten batı bölgelerimizde başlayan yağışların; Güney Ege kıyıları ile Doğu Akdeniz’in doğusunda, akşam ve gece saatlerinden itibaren ise Kıyı Ege, Antalya’nın doğusu ile Marmara’nın güneydoğusunda zamanla Ege ve Akdeniz geneli, Marmara’nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların; sıcaklıkların düşmesiyle birlikte Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Batı Karadeniz ile Akdeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞUDA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Pazar günü Doğu Karadeniz’in iç kesimleri (Gümüşhane ve Bayburt), Doğu Anadolu’nun kuzey kesimleri (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bingöl ve Tunceli), Sivas ve Kayseri ile Kahramanmaraş’ın kuzeyinde; Pazartesi günü ise Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda (Van, Hakkari, Bitlis, Muş ve Bingöl ile Şırnak’ın doğusu) yer yer yoğun olarak kar yağışı beklenmekte. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, çığ tehlikesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X