Kış lastiği kontrolleri başladı

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri, 16 Aralıkta 2014 tarihinde başlayıp 1 Nisan 2015 tarihinde sona erecek olan ‘kar lastiği’ mecburiyeti hakkında kontrollere başladı.

Kış lastiği kontrolleri başladı

İnegöl’ün Ankara istikametinden girişi olan Avarlar kavşağı mevkiinde kontrol yapan ekipler, kış lastiği uygulamasının başladığını hatırlatarak, sürücülerden lastiklerini kış şartlarına uygun şekle getirmelerini istedi. Sürücülere ikazda bulunan ekipler, bundan böyle kar lastiği takmayanlara ceza kesecek. 

 

Araçlarına kış bakımı yapmaları konusunda da sürücüleri uyaran İnegöl ilçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, “Araçlarda kışlık bakımlar çok önemli. Can ve mal güvenliği için sürücülerin gerekli tedbirleri almasında yarar var. Kendimize ve aracımıza güvenmiyorsak, kesinlikle yola çıkmamalıyız. Ayrıca uzun yola çıkacak sürücülerin yola çıkmadan önce, yol ve hava durumu hakkında da bilgi alması gerekiyor” dedi.

Bursa’da mart başına kadar araçlara kar lastiği takmanın mecburi olduğunu hatırlatan Kaplan, “Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası kara yollarında seyreden bütün kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca ‘A’ türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması mecburidir. Ancak Bursa Valiliği’nin aldığı kararla ilimizde kış lastiği uygulaması 16 Aralık ile 1 Mart tarihleri arasında olacak. Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki lastiklerin kış lastiği olması şarttır. Kamyonet, minibüs ve ‘A’ türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin bütün lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki lastiklerinin kış lastiği olması mecburidir. Kış lastiklerinin üzerlerindeki kanallar yolu daha iyi tutar ve lastiklerinizde su birikmesini önler. Yağmurlu havada süratli araç kullanmak, kayma, yoldan çıkma gibi neticeler doğurabilir. Yol yüzeyi ile lastikleriniz arasında bir su katmanı oluştuğunda araçlarda kaymalar olur ve lastikleriniz fiilen yola temas etmez, direksiyon ve fren hakimiyetini kaybedersiniz. Yağışlı havalarda sürat yapmaktan kaçınmamız gerekmektedir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X