Kış lastiğinde hoşgörü yok

Bursa’da zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başlıyor. Kış lastiği takmayan ticari araç sahiplerine 571 lira ceza kesilecek.

Kış lastiğinde hoşgörü yok

OKTAY KAYALAR

Kış aylarında ölüm ve yaralamalı kazalarda sürücülü hatalarının dışında araçlardaki lastiklerin de etkili olması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü 2012 yılında ‘kış lastiği’ uygulaması başlatmıştı. Bu kapsamda, özellikle ticari araçların belli dönemlerde kış lastiği takmalarına zorunluluk getirildi.

Ve kış lastiği uygulaması Bursa’da bugün başlıyor. Uygulama 1 Nisan’a kadar sürecek. Emniyet yetkilileri, ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiğinde sıkı denetimler olacağını söylüyor. Kış aylarında ölüm ve yaralanma ile sonuçlanan kazaların bir çoğunun eskimiş yada yanlış tercih edilmiş lastikten kaynaklandığını belirten yetkililer, vatandaşların can güvenliği için ticari araç sahipleri ve sürücülerine taviz verilmeyeceğini bildirdi. 

Bu işaret mutlaka olmalı

Trafik ekipleri denetimlerde lastik dişlerini kontrol ediyor. Kural gereği, lastik dişleri 6 milimin altında olmayacak. Yetkililer, birde lastik yanaklarında fren özelliğinin yanında çekiş özelliğinni de arttırıldığı anlamına gelen M-S harfinin mutlaka olması gerektiğine değindi. 

Kış lastiğinde hoşgörü yok

Trafik ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün sorumlu olduğu karayollarında ekipler, geçtiğimiz yıl yaptıkları denetimlerde 2 bin 446 aracı lastik kontrolünden geçirdi. Şartlara uymayan 55 sürücünün her birine 88’er lira para cezası uygulandı. Ayrıca Uluştarma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca 18 sürücüye de 519 lira para cezası kesildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X