Kış lastiğinde sınıfı geçtik

Polisin denetim sonuçları, Bursa’da bir çok sürücünün kurala uyduğunu ortaya koydu.

Kış lastiğinde sınıfı geçtik

OKTAY KAYALAR

Ticari araçlardaki kış lastiği uygulaması geçen yılın aralık ayında başladı. Ticari araçlarda zorunlu kılınan uygulama 1 Nisan’da sona erecek. Yaklaşık 2,5 aylık süre içinde trafik ekiplerinin Bursa’da yaptığı denetimlerde ise 3 bin 413 araç kontrolden geçirildi.

Denetim sonuçları, bir çok sürücünün kurallara uyduğunu ortaya koydu. Zorunlu olmasına rağmen aracına kış lastiği takmayan sadece 19 sürücü tespit edildi. Bu kişilere toplam 10 bin 880 lira para cezası kesildi. 

Yetkililer, kış lastiğinin karlı ve buzlu yollarda üzücü kazaların yaşanmasını önlediğine dikkat çekerek, ‘Denetimlerden de anlaşılacağı gibi sürücülerimiz bu konuya oldukça duyarlılık gösterdi. Ancak, uygulama hala devam ediyor. Ticari nitelikteki araçların sürücüleri kış lastiklerini henüz çıkartmasınlar’ dedi. 

Bu arada, kış lastiği takmamanın cezasının 2015’de 571 lirayken yeni yılla birlikte rakamın 2016’da 602 liraya yükseldiği de hatırlatıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X