Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

‘Kış lastiğine yapılan zam geri alınsın’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dolar kurunun yükselmesi nedeniyle kış lastiklerinin fiyatının yüzde 25 arttığına işaret ederek, lastik üreticilerine zammı geri çekmeleri çağrısında bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,

Palandöken, yaptığı açıklamada, son bir yılda şoför esnafının giderleri yüzde 30 artarken gelirlerinin tersine azaldığını, acilen ticari araçlar için ÖTV’siz yakıt alma imkanı getirilmesi gerektiğini ifade etti. Dolar kurunun yükselmesi nedeniyle kış lastiklerinin fiyatının yüzde 25 arttığına işaret eden Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu: 

”1 Aralık’tan itibaren birçok yerde ticari araçlar için kış lastiği zorunlu olacak. Ancak esnafın lastik alacak imkanı yok. Lastik üreticisi firmaların acilen bu zammı geri çekmeleri esnafımızın ve halkın faydasına olacaktır. Biraz da üretici firmalar ellerini taşın altına koyup küçük esnafı korumalıdırlar. Sürekli zam sadece esnafı değil zaman gelir onları da vurur. Çünkü böyle giderse lastik satacak kimseyi bulamayacaklar.”


Avatar Seç KAPAT
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,62 değer kazanarak
Sıradaki Haber Borsa günü yükselişle tamamladı