Kış Tatbikatı nefes kesti

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Kars’ta düzenlenen “Kış-2015 Atışlı Arazi Tatbikatı” başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Kış Tatbikatı nefes kesti

TSK’nın planlı faaliyetlerinden Kış-2015 Atışlı Arazi Tatbikatı, 3. Ordu Komutanlığı bölgesinde, 9. Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birlikleri tarafından, Kars Akbaba Atış Alanı’nda yapıldı.

Tatbikatın senaryosu gereği, Yoncakellesi, Arpaçukuru ve Sırataşlar mevkisinde mevzilenen düşmana karşı, 9. Kolordu Komutanlığı’nın taarruzları, Uzun Sırt mevkisine ulaştı. Burada, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birlikleri, 9. Kolordu Komutanlığı’nın birlikleri üzerinden aşarak, taarruza başladı.

Aşma harekatının ardından taarruza geçen birlikler, düşmanın saldırılarına rağmen Yoncakellesi mevkisine geldi. Düşmanın gözetlemesinden korunmak için bölgeye yoğun sis mühimmatı atışları yapıldı.

Bölgede mayınlı araziyle karşılaşılması üzerine, roketle atılan 400 kilogramlık TNT patlatılarak, mayınlı bölge temizlendi ve 100 metre uzunluğunda, on metre genişliğinde alan açıldı.

Kontrollü bir şekilde tank, top ve zırhlı muharebe araçların, açılan bölgeden geçişi sağlanarak, hedefler gerçek havan, top, tank, obüs ve güdümlü tanksavar atışlarıyla başarılı bir şekilde vuruldu.

Düşmanı etkisiz hale getirerek, Kartepe’yi kuşatan Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk bayrağını göndere çekti.

Kar kalınlığı yer yer bir 1,5 bulan arazide çatışma sırasında yaralanan personel, zırhlı ambulanslarla tahliye edildi. Savaşta esir alınanlar da harp esiri toplama noktasına ulaştırıldı. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X